banner2


Yeryüzünde ki tüm Nimetler insanın emrin dedir. Dünya nimetlerinden en çok insan oğlu istifade eder. Allah'ın bu nimetlerini yerinde kullanmak hem islâmî hem de insani bir görevdir. Teknoloji asrında en çok insandan darbe yiyen yer yüzü ve için deki nimetlerdir. Çevreyi,suyu,yiyecek, içecekleri, doğayı, ormanları, Havayı bozan insanın kendisidir. Hele rant kapısı arsalar da ise yasakların kapısı açılır.

Bir orman bir doğa güzelliği, bir deniz suyu, verimli bitek topraklar ranta kurban edilir. Kanunlar, imarlar Kemirgenliğe, Sömürgenliğe tercih edilir.
Eskiden islâmî kesim Deniz kenarlarını pek sevmezdi. Buralara çıplaklık kampı günah mekanları derdi. Rant, Kemirgenliği görünce ne haci, ne Hoca, ne tarikatli zakir bile helal Haram demeden yazlık, kışlık, kat yat sahibi oldu.
Savaşlar yapılır, çıkarılır silah tüccarları yarışa girer silahını satar servetlerine servet katar. Hastalıklar olur icat edilir ilaç baronları,sömürgenleri reklamla insanları celp eder. Gaye yine servete servet katmak, sömürmek.

Teknoloji güzel bir şey ancak insanı sömürme aracı olmamalı. Bilhassa ülkemizde marketler icat edildi ben bunlara Kapitalizmin hortumları derim Marketler İslâmî ticaret anlayışına terstir. bakkal amcaları,borç defterlerini yutan marketler küçük isletmeyle milyonların ek meğini ellerinden almıştır bu sömürgen mekanlar. Bu marketler önce ekranlarda sonra sanal alemde indirim reklamını yaparlar malı almak için içeri giriyorsun etiketler hep bindirimli.Tüketicinin bunu boy kot etmesi lâzım.

internete giriyorsun ilk önce reklam olarak marketlerin günlük katalogları önüne çıkıyor bu kadar acıma sız doyumsuz sömürü mü olur? Bu sömürgen, kemirgenlerin gözünü toprak doyursun.

Sabun Su en güzel temizlik malzemeleridir. Sömürgenler boş dururmu sıvı sabun,sıvı deyerjan, çeşit Şampuanlar, bulaşık deterjanları icat ettiler bunların her tarafı kimyevî maddelerle dolu bunların atık suları ile çok canlı mahlûk can veriyor.

Biz kalkıp hayvan hakları kanunlarını çıkarıyoruz.Insan haklarını ayaklar altına alan bir anlayış neyin hakkından bahsediyor. Bir dostum toki konutlarında oturuyor Aralık ayı doğal gaz  faturası 130 Tl. 16 Ocak ayında gelen fatura 630 tl. Bu dost yönetime gidiyor. Yönetim bu iş bizim ışimiz değil faturada numara var orayı ara diyorlar dost orayı arıyor. Aldığı cevap binanız merkezi sistemdir. Sitede 22 daire var Yakmasan bile bu faturayı ödeyeceksin diyorlar. bu nasıl anlayış şikayet yeri bile yok tam bir gasp, sömürgenlik. Minareyi çalan kılı fıda uydurmuş. Konu anlaşılsın diye somut delillerle yazıyorum.

Koyun can derdinde kasap et derdinde misali çok insan aşı için sabırsızlanıyor sanki aşı gelir her kes aşı olursa hastalık bitecekmiş normal hayata dönülecekmiş okunan veriler bunu söylemiyor hele sabredin mübarekler Dünyada kemik dalaşı var.

Tıp ilmini kim takar hayat memat kemirgen  hem de sömürgenlerin elinde.. Öz yurdumuzda 65 yaş üstü  ihtiyar ihtiyareler Günde 3 saat ancak serbest gezebiliyor oda yaya  şehirici arabaya biniş bile yasak. Milyonlarca kişinin kart ücreti kime nereye gidiyor gizli sorgusuz bir gelir kalemi benimki de ku laksızı kulaklı yapmak af ola...

Sömürgenle kemirgen kardeştir. Onun için Dünyada Merkez Bankaları, IMF'ler Birleşmiş Milletler, Nato, Insan hakları mahkemeleri, Lahey Avrupa Birliği gibi kuruluşlar var. Var oluşları insanlığa bir şey verse amenna, bu sömürge yan kuruluşları ile bağımlıları Dün yada  ifsat, talan yalan,işgal,sömürme gözyaşı, ölüm yaşanmaz hal, Adaletsizlik, güvensizlik ,Nimetlere nankörlük, Dünyayı kirletme gibi vasıflarla gelecek nesillerle hep anılacaklar.
Kemirgenlerin tuzağına düşmemek için uyanık olun. dikkat 8 Milyar dünya nüfusunun % 80 nı bu kemirgen doymak bilmeyen vampirlere köle gibi çalışıyor bunlar hala doymuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.