banner2

                                            

Her alanda Türkiye'nin önüne set çekmek için 28 Şubat 1977'de yapılan post modern darbe, hiç şüphesiz en büyük darbeyi eğitim'e vurdu.

Ülkelerin geleceğini belirleyen, geçmişten ders alarak muasır medeniyetler üstüne çıkmanın en önemli ayağının eğitim olduğunu bilen darbeciler, ülkenin önünü tıkamak için, ekonominin, sanayinin önünü tıkamak için ve en önemlisi ülkenin geleceğini karartmak için ortaya atıkları katsayı adaletsizliği, hala ayağımıza dolanan bir pranga olmaya devam ediyor.

Ergenekon operasyonu ile birlikte Türkiye'nin bağrına saplanmış darbeci zihniyet temizlenirken, sanayinin belkemiği olan meslek liselerinin önünü açmak için YÖK katsayı adaletsizliğini gidermeye yönelik iki kez adım attı. Fakat her ikisi de Danıştay'dan döndü.

Globalleşen ve gelişen dünyada, ülkeler için en önemli gelir kaynakları hiç şüphesiz sanayi hamleleridir. Sanayilerin en önemli ayağını oluşturanlar ise çıraklar ve kalfalardır. Gelişmiş ülkelerde klasik çırak ve kalfa döneminin kapandığı, eğitimli ve işi bilen çırak ve kalfaları yetiştiren en önemli kurumlar meslek liseleridir.

Hal böyleyken, ülkemizde bırakın meslek liselerine öncelik vermek, sırf imam hatip yetiştiren liselerin önünü tıkaya bilmek için bütün bir ülkenin geleceğini kararmaktan çekinmiyorlar. Hemen hemen tamamı Müslüman olan bir ülkede dini vecibelerini öğrenen evlatlarının önünü tıkayabilmek için bütün bir ülkenin geleceği karartılıyor.

Bir öğrenci düşünün 4-5-6 yalarda başladığı öğrenimine liseyi bitirdiğinde 17-18 yaşlarına varıyor. Bu öğrenci bu yaştan sonra ÖSS'ye hazırlık dışında ne yapabilir? Her yıl milyonlarca gencin girdiği ÖSS o öğrenciye ne kazandırıyor? Yüz binlerle ifade edilen üniversiteli gencin boş gezdiği ülkede, o genç ÖSS'yi kazansa ne olur ki? Bir de Herkesin kazanamayacağını biliyoruz. O zaman hiçbir vasfı olmayan bu genç, hangi işletmede çalışabilir? 18 yaşına varmış bir insanın bir işte çırak olarak çalışamayacağı açıkken bu gençler ne yapacak? Bu durum bilindiği halde meslek lise eğitimi önemsenmesi lazımken tam tersi yapılıyorsa bu ülkenin geleceğine ihanet değil mi?

Siz meslek lisesinde, bir düz liselinin gördüğü tüm dersleri başarıyla vererek; bunun yanında okuduğu meslek lisesinin mesleki dersini de vermiş ve başarılı bir şekilde mezun olmuş bir insan, aynı başarıyı, eşit şartlarda yarıştığı diğer liselilerin girdiği ÖSS'de de sergilediğinde, neden o kişiye cezalı muamelesi yapıyorsunuz? Yani 14-15 yaşlarında belki ailesinin, beklide çevresinin etkisi ile girdiği bir meslek lisesine, onu ömür boyu o verdiği karara mahkum etmek, kişilik gelişimine en büyük engel değil mi?

Belki o genç 18'inde kendisinin daha güzel işler yapabileceğini keşfediyor ve kabiliyetlerinin verdiği başka alanlarda boy göstermek istiyor!.. Ama sen diyorsun ki; “sen bir kere meslek lisesine karar kıldın, ömür boyu bu mesleğe mahkûmsun” aslında bu mahkûmiyet ve pranga sadece meslek liselerine vurulmuyor. Bütün bir milletin geleceğine vurulmak isteniyor.

 Allah'tan YÖK bu konuda pes etmiyor da alternatif planları olduğunu söylüyor. Umarım bir an önce bu karmaşık duruma son verecek bir kadar çıkar. 13 yıldır mağdur durumda olan meslek liseliler de rahat bir nefes alır…

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.