banner2


Başlık benim değil, konuya uymasına binaen alıntı yaptım.  

Birkaç gün evvel medyaya şöyle bir haber geçildi; “Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığının 11.11.2010 tarih ve 2010-58 sayılı yazılarıyla ilimiz sınırları içersinde faaliyet gösteren 46 takımla birlikte toplam 89 takımın faaliyetlerini sürdürmeleri için 1 Milyon TL maddi yardım yapılması hakkında İl Genel Meclisi tarafından yapılan müzakereler sonucunda, yasal prosedüre uymak, yasal çerçevede protokol, takip ve denetleme işlemini yapmak kaydıyla konu hakkında bizzat Sayın Valimiz Nuri Okutan’ın Başkanlık ettiği İl Encümeninde görüşülerek karara bağlanması toplantıya katılan 53 üyeden, 27 kabul, 13 red ve 13 çekimser oyla oy çokluğuyla kabulüne karar verildi”

Oysa bildiğim kadarı ile ne valilik ne de İl Genel Meclisi’nin ASKF’ye nakit yardımında bulunamaz! Yine bildiğim kadarı ile daha önce ASKF’nin cüzi miktarda nakit talebine; “yasal değil” diyerekten ret edilmiş.

Buraya kadar her şey normal, yardım konusu İl Encümeninde görüşüldü, çıkan karar 19 “Evet” oya karşılık 23 “Hayır” oyu ile ret edildi. Yardım işi yasal prosedüre uymadı!..

Ret edilince bir de baktım ki Şanlıurfaspor’dan ses çıktı.

Şanlıurfaspor’dan yapılan yazılı açıklamada; “İl Özel İdaremize müracaat ettik. Bu noktada Sayın Valimiz gönderilen her dilekçeyi anında devreye koydu. Şanlıurfaspor’la ilgili isteğimiz karşısında İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Beyazgül Üyelere “Zimmet çıkarabilir. Ancak örneğin Amatör Spor Kulüpleri müracaat etseydi. Hiçbir sorun olmazdı” diye açıklama yaptı. Şanlıurfaspor’a 1 milyon TL yardımın görüşüldüğü yaklaşık 1 aylık süreçte Uğur Beyazgül ve arkasındaki iki zat tarafından yardımın engellenmesi için, inanılmaz senaryolar ve taktikler sergiledi” denildi.

Haydaaa!

Bu da nereden çıktı? Hani bu yardım ASKF’yeydi? Açıklamada deniliyor ki; “Sayın Valimiz gönderilen her dilekçeyi anında devreye koydu” Dilekçeyi kim verdi? Urfaspor adına verildiyse, Vali hangi hukuki gerekçelerle işleme koydu? ASKF adına verildi ise Urfaspor’a ne oluyor? Kim kamuoyunu ne için kandırıyor? Kim ne uğruna kamuoyunu aldatıyor?

Geçelim bunu da, demek ki İl özel idarenin çok parası var. Bu para ile Urfa’nın futbol’unu kalkındırmak için 1 Milyon TL’lik yardım yapmak istiyor.

Bundan yaklaşık 2 ay kadar önce Şanlıurfa Bozova İlçesine Bağlı Pirhalil Köyü Muhtarı İzzettin Çelik;  “geçen yıl meydana gelen sel nedeni ile Atgüdan Yaylak’da yolunda göçükler meydana geldi. Meydana gelen felaket nedeni ile Asfaltın çoğu gitti. Geçen yıldan beri defalarca Bozova kaymakamlığa bildirmeme rağmen herhangi bir cevap alamadım. Dilekçe ile ayrıca başvuru yaptım ama her seferinde eli boş geri gönderildim. Bu kez Köy Hizmetleri Müdürü Mehmet Uslu Beye defalarca ilettim. Köy Hizmetlerinden her seferinde aldığımız cevap; “para yok” oluyor”

Milli Eğitim Müdürlüğünün ilgisizliğinden de yakınan Muhtar İzzettin Çelik; “Pirhalil ilköğretim okulumuzun onarım ihtiyacı var. Defalarca ilçe milli eğitim müdürlüğüne gittim Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziyaddin Polattaş’a defalarca sözlü ve dilekçe ile başvuruda bulundum. Okullar açıldı şimdi okulda lavabo, tuvalet, pencere ve kapılar yok. Su da yok. Bu çocuklarımız bu okulda nasıl eğitim görecekler anlamıyorum. Bu sorunlarımızı ilettiğimiz kurumlar sorunlarımıza bu kadar duyarsız kalırlarsa biz kime nereye başvuracağız? Başbakana mı çıkalım bir köy yolu için, bir okulun onarılması için?” diyordu.

Birkaç gün önce yine Muhtar İzzetin Çelik’le telefonla görüştük. İzzetin Bey telefonda bana; “yolumuz yapılmadı, okulumuz onarılmadı. Ben şimdi kaymakamlığın önündeyim. Yine dilekçe vereceğim. Yine sorunlarımızı ileteceğim” diyordu.

Urfaspor dilekçesini anında devreye koyan Sayın Valimiz, acaba o gün, gittiği her yerden “RET” alan Muhtar İzzetin Bey içinde emrinde olan bu kurumları aradı mı? Neden bu köyümüzün sorunları çözülmüyor dedi mi?

Ceylanpınar yolu ne oldu? Başbakan’a rağmen neden o yol bitirilmedi? Viranşehir yolu hakeza!..

Aslında yazılacak çok şey var ama yetkililer sesizce bekliyorlar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.