banner2

Şanlıurfa’nın ilk uydu kanalı olan Kanalurfa, görsel yayın konusunda Şanlıurfa'da çığır açtı.

Medyanın içinde olmayanlar bilmezler. Bugün Kanal Urfa gibi bir televizyonu işletmenin aylık külfeti 100 binlerce  (Milyar) TL’dir. Ayrıca Onlarca gazeteci istihdam ediliyor.

Yine medyanın içerisinde olmayan bilmez, Şanlıurfa’da reklam geliri yok denecek kadar az. Firmalar Şanlıurfa’nın daha da gelişmesinin en önemli ayağının basın olduğunun farkında değiller. Basının da en önemli ayağının reklam olduğunu da bilmezler.

Başı sıkışan, sorunları olan, haksızlığa uğrayan insanlarımız; “hani gazetecilerimiz nerede” diye sorarlar. Ama hiç kimse gazetecilerin istihdam edilmesi için gerekli maddi kaynağın olması gerektiğini sormaz!

Bütün bunların bilinmesine rağmen İbrahim Toru gibi memleket sevdalısı her ay 10-15 bin TL’lik zararı (Kendi ifadesine göre) göze alarak Kanal Urfa Gibi bir televizyonu Şanlıurfa’ya kazandırması takdire şayandır.

Kanalurfa 5. Yıl kutlamalarında konuşan İbrahim Toru, en çok Şanlıurfa Valiliği ve belediyeden şikâyetçi olduğunu söyledi. Şanlıurfa’nın tanıtımına çok katkısı olduğunu söyleyen Toru, Valilik ve belediyenin bir katkısı olmamasını eleştirdi.

Bir de bence en önemlisi Kanalurfa’nın İslami yayın çizgisinde hiç sapmadan yoluna devam edeceğini söyleyen Toru, “biz yüce kitabımız kur’an-i kerim’le kanalı açıyoruz. Onunla kapatıyoruz” dedi.

Biz memleket olarak muhafazakâr bir memleketiz. Ama medya olarak bu hassasiyetimiz pek yok! Ne basınımızda bu hassasiyet var, ne de basının okur kitlesinden bu duruma bir tepki var!.. Gerçi basın önem vermeyen kitlelerden basını denetlemesi beklenemez ya…

Şanlıurfa’nın mayası konumunda olan İslami yayın konusunda hassas olan Kanal Urfa’yı ayrıca kutlamak lazım.

Arsa ve gayrimenkul ağalarının kol gezdiği Şanlıurfa’da, bir kaç arsaya yatırım yapıp evinde oturarak daha çok para kazanmak varken, birçok şirket kurarak şehirdeki işiz insanlara iş kapısı olan ve zarar edeceğini bile bile Kanal Urfa gibi bir televizyon kurarak bu memlekete faydalı olmayı göze alan Başta İbrahim Toru olmak üzere Ortaklarını, kardeşlerini, televizyon çalışanlarını ve emeği geçen herkesi tebrik ederim.

Kanalurfa ailesine İslami hassasiyeti olan yayın hayatından sapmadan Şanlıurfa’nın gelişmesin katkı sunacağı nice mutlu yıllara...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.