banner2

Ramazan Ayının son on gününde kadir gecesini arayın diye bir öceki yazımda belirtmiştim. Ülkemizde genellikle Ramazanın 27'sinde kadir gecesi ihya edilir. Buna göre bu yıl Kadir gecesi 8 Mayıstadır. Mevla bizleri kavuştursun.

Kadir gecesi ile ilgili mevlamız Kadr gecesi ile ilgili şöyle buyurur. "Biz onu (Kuran-i)Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sana ne bildirdi.? Kadir gecesi bin Aydan daha hayırlıdır. Rablerinin izniyle o gece Melekler ve Ruh (Cebrail)her türlü iş için ard arda iner. Tan yeri ağarıncaya kadar bu gece selamettir." Kadr S.A.1/5.
Konuya geçmeden önce itikaftan bahsedelim.Ramazanın son on gününü Allah Resulü SAV. hep itikafta geçirmiştir. Alimlerin kimine göre İtikaf Sünnet kimine göre mendup, hatta vacip diyen alimler bile var. Ortası ise sünnet kabul edelim.
Müslümanlar çoğu zaman Farz Vacip ve sünneti terk eder. Büyük günahlara girdiğini önemsemez. Fakat mendup ve ya sünnet olan itikafa girmeye can atar hastalık nedeni ile camide yasak olsa bile ısrar eder.
Bu mübarek günlerde bir ilimizde Camide güvenlik görevlileri ile İtikafçılar arasındaki arbedeyi çirkin görüntüyü hem de Allah'ın evi olan Camide sosyal medyadan herkes gördü. Çok tepki aldı almalı da.. benim eleştirim mendup olan bir ibadet için Israr etmeyedir.
Mesela cihat etmek, Kötülüklere, zulümlere, soygunlara yanlışlara, Haramlara, dur demek emek vermekte farzdır. Zor olanı bırak çaba gösterme, en hafif amele önem ver birde cennette kimseye yer bırakma. İslam dini ruhbanlık dini değildir. Hele Vaftizle  arınmak hiç değildir. Kimse itikafı hafife aldığımı sanmasın Emir ve yasaklarda ki, tutarsızlığı dile getirmeye çalışıyorum.

11 Ay her türlü haltı işle, dilinle, eylem söyleminle, kaleminle günah işleme de zirve yap, zalimin zulmü ne mani olma,mazluma yardım etme, kur- an, Sünnet ve Fıkıhta ki emir ve yasakları devre dışı bırak, Kurtulurum diye Bir Ay Oruç tut,Kadir gecesini ihya et.
Ramazanın son on gününü de itikafta geçir. Oh kurtuldum de, Sahabe bize örnek ise, Allah'ım vucudumu o kadar büyüt ki, Cehennemi ben kaplayayım. Ümmeti Muhammedden kimseye Cehennemde yer kalmasın, girmesin diyen Ebubekiri Sıddık'ın haykırışını nereye koyacağız hemde Cennetle müjdeli Halife ve Sahabe.
Ibadetler ne kadar Kadru kimetli, sevap getirici ise, Din dışı kötülüklerle mücadele etmekte O kadar sevaptır. Çünkü Cennet o kadar ucuz degil,Cehennemde luzumsuz değildir. İbadetlerin en makbulu devamlı olanıdır. mübarek gün ve geceler de yapılan dualar, ibadetler müstecaptır. Ye terki kul yalvarsın, yakarsın, tövbe etsin ve üzerinde dursun. Ramazan Ayı ve Kadir gecesi günahlardan arınmamıza, ümmetin uyanışına vesile olsun. Her saniye yaşantımızın kadro kimetini bilenlerden olmak dileklerimle...
Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.