banner2

“Mesele büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır”…Memur-Sen’de böyle bir büyük, hatta en büyük Memur sendikaları konfederasyonu. 24-26 Mart tarihleri arasında Antalya, Side Starlight otelde geçekleşen Türkiye’nin en büyük aile buluşmasında 81 ilin il başkanları ile hizmet iş kolları şube başkanlarının katıldığı muhteşem bir buluşma gerçekleşti. Her ilden 14 şube başkanın katılım sağladığı buluşma, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte içişleri, Enerji ve tabi kaynaklar bakanlarıyla, milletvekilleri Ahmet Gündoğdu ve Mahmut Kaçar’ın katılımlarıyla adeta taçlandı. Sayın Cumhurbaşkanımız aile toplantımıza katılarak bizleri onure etmişlerdir. Memur-Sen olarak referandumda “EVET” çıkması için çalışacağımıza hep birlikte Reisicumhurumuza söz verdik ve sözümüzü yerine getireceğimize inancım tamdır. Çünkü Rabbimiz söz vermeyle ilgili şöyle buyuruyor: “Verdiğiniz sözü ve yaptığınız antlaşmayı yerine getirin. Çünkü verilen söz, sorumluluğu gerektirir.” İsrâ suresi (17), 34 Diğer bir ayeti kerimede ise: “Antlaşma yaptığınızda, Allah’a karşı verdiğiniz sözü yerine getirin.” Nahl suresi (16), 91

Bende Emekli-Memur-Sen il temsilcisi olarak diğer şube başkanlarımızla ve il başkanımızla birlikte bu güzel toplantıya iştirak ettik. O coşkuyu yaşamak lazım yazmakla anlatılmayacak bir duygu ancak, yine de yazmaya gayret edeceğim. Yaklaşık 1300 başkan veya temsilcinin katılım yaptığı 5. Büyük buluşma bir düğün, şölen havasında başladı. Cuma günü akşama doğru bütün aile bireyleri büyük aile sorumluluğu gereğini idrak ederek eksiksiz olarak otele yerleşip yerlerini aldılar. Akşam yemeğinde ise Ülkemizin en büyük aile bireyleri yine eksiksiz bir şekilde sofrada hazır bulunarak rekor bir büyük aile örneği teşkil ederek adeta vatan hainlerine meydan okurcasına kucaklaştılar. Yemek sonrası epey zamandan beri birbirilerini göremeyen kardeşler kucaklaşarak hal hatır sorup hasret giderdiler. Özlem kokan sohbetler o kadar koyulaştı ki saat 24 olmuştu bile… Sabah saat 08 de başlayan kahvaltı ile yüzlerdeki ifade ve tebessümler coşkuya hazırız mesajı veriliyordu sanki… Kahvaltı sonrası saat 10 da başlayacak olan toplantı saatine kadar yine sohbetlerle birlikte o anları ölümsüzleştirme gülücükleri ile pozlar verilerek toplantıya kadar olan zamanımızı en güzel şekilde değerlendirdik.           

Toplantımızın birinci oturumunda, Genel Başkanımız Ali Yalçın: 1 milyondan fazla üyesi bulunan Türkiye'nin en büyük emek teşkilatı Memur-Sen ailesi olarak yeni bir ufka ve umuda doğru yola çıkmak için 'EVET' diyoruz" Darbeye, cuntaya, işgale karşı milletin yanında, milletle beraber olan, misyon ve vizyonumuza büyük katkı sağlayan duruşundan dolayı temsilcilerimize, komisyonlarımıza teşekkür ediyorum.

Memur-Sen; üyeleri için onur, kamu çalışanları için umut kaynağıdır. Memur-Sen, zalimlere karşı direnişin merkezi, mazlumlar ve mahzunlar için diriliş nefesidir. Bize, “çağın erdemlileri” vasfı kazandıran, “vefa elbisesiyle” yol aldıran budur" Kadınlar, gençler, engelliler ve emeklilere büyük görevler düştüğünü ifade eden genel başkanımız Ali Yalçın, "Yeniden Büyük Türkiye', 'Güçlü Türkiye' adı her ne olursa olsun hedeflediğimiz Türkiye’nin asli öznesi gençler, engelliler, kadınlar ve emeklilerdir. Türkiye’nin yeniden kuruluşunda sizler de olmalısınız. Komisyonlar olarak, halk oylaması sürecinde sorumluluk almalısınız, alanı dinamik tutmalısınız. Bu sizler için tarihi bir görev ve sorumluluktur. Hedef bu yıl için 1.111,111 üyeye ulaşmak olduğunu vurgulayarak (Memur-Sene DAVET Kararımız EVET) sloganıyla bu sorumluğumuzu hakkıyla yerine getireceğinize olan inancımız tamdır" diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise: "Türkiye'nin daha büyük, müreffeh ve güçlü bir ülke olması için gecesini gündüzüne katarak çalışan Memur-Sen, 15 Temmuz'da olduğu gibi milli iradeye canı pahasına sahip çıkan, darbecilere meydanları dar eden büyük bir ailedir." dedi.

Buluşma münasebetiyle Memur-Sen'in kurucusu, şair, muallim Mehmet Akif İnan'ı da rahmetle yâd eden Erdoğan, İnan'ın ülkenin en zor, çetin yıllarına tekabül eden hayatını, bu güzel ülkeye ve millete vakfetmiş bir gönül insanı olduğunu söyledi.

"Memur-Sen, ülkemizin en etkili ve en güçlü sivil toplum örgütü olarak milli irade ve demokrasinin sancaktarlığını yapıyor. Bugün Türkiye'deki her iki sendikalı memurdan birini bünyesinde barındırmanın yanında, dünyanın çok farklı ülkelerine yardım götüren medeniyet değerlerimizin taşıyıcısı bir Memur-Sen vardır. Türkiye'nin daha büyük, müreffeh ve güçlü bir ülke olması için gecesini gündüzüne katarak çalışan Memur-Sen, 15 Temmuz'da olduğu gibi milli iradeye canı pahasına sahip çıkan, darbecilere meydanları dar eden büyük bir ailedir dedi."                         Selamla kalın selamette kalın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.