banner2

Hadiste islam dini beş şey üzerine bina edilmiştir. Bunlar; Kelimei şehadet, Namaz kılmak, Oruç tutmak, zekat vermek ve Hacca gitmektir buyrulur.
İslam binasının temelini bu beş şart teşkil eder. İlk şartta  Allah'ı Rab,peygamberide Resul kabul etmektir. La, yoktur O vardır O, ilahtır kuvvet kudret sahibi odur. Başka ilahları retediyorum.

İkinci şart: Namazdır Namaz dinin direğidir.Kötülükler, şeytani düşünceler için büyük kalkandır. Namaz insani kötülüklerden alıkoymalıdır.
Üçüncü şart Oruç tutmaktır. Yılda bir aydır. Ruhların gıdası, azgın nefis ve şehvetlerin terbiye edicisidir şeytanlari gemleyen ilahi bir emirdir.
Dördüncü şart: Zekâttır zekat, mali bir ibadettir. Fakir ile zengin arasında bir köprüdür. Kazancın temizlik ve bereketidir. Asrımızda zekat vicdan ile cüzdan arasında sıkışmıştır. Tüm zenginler hakki ile zekat verseler yer yüzünde fakir kalmaz.

Beşinci şart Hacdır. Hac nisaba malik olan kadın erkeğe ömründe bir defa yapılan hem mali hemde bedeni bir ibadettir. Hac özünde İslam kongresidir. Ümmetin sorunlarının istişare edildiği, çözümler üretildiği sosyal dayanışma mekânı ve dayanışma alanıdır.

Din kardeşliğinin pekişme poligonudur. yürekler mukaddes beldeleri görmeyi arzula sada, belki tarihte görülmemiş bu yıl Hac olmasa tam 3 Yıldır Ümmet Hac ziyaretinden mahrumdur. Neden Hastalık gösteriliyor. 2021 yılının 31 Aralığında Suudi yönetimi ilk olarak binlerce kadınlı erkekli noel Baba yani yılbaşını kutlamış, danslar yapılmış (basından) Halaylar çekilmiş Çağdaşlı ğın iman iman esaslarına bağlılık naraları atılmış, mesafeye riayet edilmemiş, korona korkudan topluluğa hiç yanaşmamış, Bu isyana alimler suskun kalmış, münferit bazı alimler eleştirmiş sanki bazılarına adet bazılarınada töhmetmiş gibi, ülkemizdede devlet destekli toto loto biletleri basılmış satılmış, yılbaşı kutlamaları göbek atılarak kafalar sarhoş, havai fişeklerle kutlanmıştır.

Haram ise her yerde haramdır. Müslümanların uzun süre Hac Umreden uzak kalmaları ilahi bir ikaz ve tokattır diye dü şünüyorum. Hac ve umre ile ilgili ciddi bir bilgilendirme yoktur. Yöneticilerin bu konularda bir açıklama yapmaları elzemdir.

Hac ve umre turizmi bir sektördür. Binlerce kişi bu kapıdan ekmek yiyor.mağduriyetlersöz konusu. Rabbim hayırlı kapılar açsın. Bu yıl 83.000 kişi kurada çıkmış resmi Haci adayı sabırsızlıkla kutsal beldelere gitmeyi bekliyor. Mekke Medine ve yer yüzündeki tüm mabetler iman dolum tesisleridir. İslamın şartı beştir. Haddini bilmek altıdır Vesselam.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.