banner2

İnanç sahibi toplumlar başkalarını taklit edemezler. Sanat ve teknolojide olabilir belki, ama Dini içerikli konularda asla... Tamam, Hz İsa’nın doğum gününü kutlamak caizdir, lakin bir peygambere yaraşır bir şekilde “ibadet etmek zikir yapmak Kur’an okumak kaza namazı kılmak salât okumak” gibi etkinliklerle kutlamak son derce uygun ve sevaptır. Nedir bu Noel baba? Yaşlı adam geyik arabası ile hava uçarak çocuklara bacadan hediye (atıyor) getiriyor saçmalığına daha ne kadar kanıp inanacağız? Hıristiyan âdeti olan bu saçmalığı niçin Müslüman kutluyor, çağdaşlık adına mı? Vay be al sana ülke kalkınmasına bir umut, TV. Kanallarında sistemin Dinine göre yılbaşını ballandıran hocalara ve programlara rastlıyoruz. Bilin ki boşuna ben hoca değilim ama gerçek hocalardan öğrendiğim yılbaşını sabahlara kadar içki içip alkol komasına girip yarı çıplak erkek kadın karışık dans edip zina ederek kutlamak biz Müslümanlar için buz gibi haramdır. Müslüman’ın adet’i hiç değildir.

 

Ne oluyor Müslümanlara ki bu geceyi kutluyorlar? Laik devlet kutluyorsa kutlasın bize ne. Zaten laik sistemde haramlar helal hale getirilmiştir. Çam ağacı kesmek, hindi kesmek, alkol tüketmek, şekil şema ile uğraşmak, tam bir cehalettir. Nerede! Hayvan severler, Doğaseverler, Yeşilay. Bunlar Kurban Bayramında İnananlar Dinen Kurbanlarını keserlerken avazları yer gök inletiyor vay sahtekârlar vay. Noel de devrilen çamlar sanki yeşil değil, hindiler can değil, alkol cana zarar değil çifte standartlılar. Bu gecede tüketilen içki aynı gecede tüketilen sudan fazla değil mi? Yaşanan rezillikler, sarhoşluktan yapılan kazalar, kimin eli kimin cebinde belli olmadığı bu gece değil mi? Hayat kaynağımız olan Kur’an da ve Yüce Peygamberimizin hadislerinde Müslüman’ın yaşam tarzı belirtilmiştir. Aşağıdaki ayet ve hadis bunun kanıtıdır. 

 

Bir ayet-i kerime de;

"O (Allah) size Kitapta : "Allah`ın ayetlerine küfredildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğinizde, onlar bir başka söze geçip dalıncaya dek onlarla oturmayın, yoksa siz de onlar gibi olursunuz" diye indirdi. Doğrusu Allah münafıkların da, kâfirlerin de tümünü cehennemde toplayacaktır". (Nisâ, 4/140) buyuruyor Allah(cc).
Konuyu başkalarına benzeme noktasından ele alan hadis-i şerifler vardır. Bunlardan biri şudur:

"Kim herhangi bir gruba benzeşirse o da onlardandır." (Ebu Davûd, Libas 4)
Özellikle bu hadis-i şerif çok önemli psiko-sosyal gerçeklere işaret eder. Şekli benzeşmenin sonuçta itikadı benzeşmeye götüreceğini anlatır.
Bu ayet ve hadislerden yola çıkılarak yılbaşında Müslüman olarak ne yapmamız gerekiyorsa onları yapalım. Noel Müslüman olmayanların bayramıdır bizim değil.

Müslüman’a yakışan bu gecede yapılan cehaletin farkına varıp geceyi ibadet ile geçirmek olmalıdır yoksa Allah muhafaza onlardan bir farkımız kalmaz. Kalpleri mühürlenen kişiler ahireti, hesabı, kitabı ve Allah’ı unuturlar. Ahirette ise Allah’ta onların yüzüne bakmaz.

Yalnızca dünya hayatını esas alan insanların, akılsızca, boş ve marjinal davranışlarına sıkça tanık oluruz. Bu kişiler zorluk zamanlarında ya da tedavisi zor bir hastalık durumunda, çok çirkin bir cesaret ve imani şuursuzluk örneği sergilerler. İnanan insanlar, kendileri için bir fırsat ya da ibret vesilesi olarak gördükleri olağan dışı olaylar karşısında Allah`a daha fazla sığınırken, bu toplumlar, acizliklerini kabullenmez, dünya hayatına bağlılıklarında direnirler.

 

Ölümün yakınlığını hissedip Allah`a yönelmek yerine, "ben güçlüyüm", "bunu yenerim", -hâşâ- "bu benim kaderim olmamalı, bunu değiştireceğim" gibi akıl dışı sözlerle Allah karşısında ne denli acizlik içinde olduklarını unuturlar, kendi güçleriyle bu durumu değiştirebileceklerini zannederler. Zor zamanlarda bu kişilerin en çok söyledikleri söz de, "hayata tutunmaktır. "
Tıpkı bu gecede saatler 24.00 olduğunda zincirlerini koparmış deli misali çılgına dönerler ve onlara göre tanrılarına yalvararak dilek dilemeleri ve daha nice saçmalıklar sabahın ilk ışıklarına kadar devam eder. Elhasıl zerresi İslamla uyuşmayan, İslam dışı adetlerle toplumu Yönlendirmek, tüketim çılgınlığına İtmek İslam toplumuna en büyük hakarettir. Kim kendisini bir topluma benzetirse oda onlardan olur fermanı kulaklarımızda küpe olsun. Ne diyelim Allah hepimizi ıslah etsin inşallah ÂMİN.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.