banner2

  “O Allah ki, müşrikler hoşlanmasa da, kemale ermiş olan dininin bütün dinlerin üzerinde olduğunu göstermek için Resulü’nü, hidayet rehberi Kur’an ve hak din İslam ile göndermiştir.”(Tevbe 33)

  İslam dininin bütün dinlerden üstün olması; İslam dininin hiçbir değişikliğe uğramamış, ilahi ve evrensel olmasındandır. Dünyanın neresine giderseniz gidin, Kur’an-i Kerim birdir. Hiçbir değişikliğe uğramamış, bir harfi bile değiştirilememiştir. Hayat kitabımız Kur’an-ı Kerim, Allahın izni ile bir harfi bile değiştirilemeyecektir. Bu konu da Allahu Teala (c.c) buyurur ki: “De ki, and olsun, eğer insan ve Cin, şu Kur’an’ın benzerini yapıp getirmek için toplansa, birbirine arka olup yardım etseler de, yine onun benzerini getiremezler.”(İsra 88)

  “Rabbinin sözü hem doğruluk, hem adalet bakımından tamamlanmıştır, O’nun sözlerini hiç değiştirecek yoktur. O, (her şeyi) hakkıyla işitendir, bilendir.” (Enam 115)

  “İslam eşittir “Kur’an” olduğuna ve Kur’an’da değiştirilemeyeceğine göre, “Allah’ın indin de tek din İslam’dır” ayetine rağmen daha kim kalkıp da başka dinleri İslam seviyesine çıkarabilir? İslam dini hem ahlak, ibadet, muamelat-günlük yaşayış- hem de sosyal hayatın prensiplerini ve esaslarını gösteren, hukuki yaptırımı olan, evrensel ve ilahi bir dindir. İslam, insanlara yol göstericidir. İslam, insanların heva ve heveslerine uymaz. Çünkü her insan ayrı yaşamak, farklı düşünmek ister. Ama İslam’ın hükümleri değişmez, herkese aynıdır. İnsan yanılabilir, ancak İslam ve Kur’an yanılmaz.

  Bu yüzden İslam bütün dinlerden üstündür. İslam’ın bütün dinlerden üstün olmasının bir diğer sebebi de şudur: İslam Allah’ı birler, yani İslam ‘tevhid’ dinidir. İslam’ın müntesipleri, Müslümanlar sadece Allaha dua eder ve sadece ondan yardım diler. Başına hayır gelirse Allah’tan, bela (musibet) gelirse kendi nefislerinden bilirler. Yani nefislerinin işlediği amellerden...

  Yahudi ve Hıristiyanlar ise, Allah’a ortaklar buldular. Hatta Allah’ın Peygamberlerini Allah’ın oğulları, meleklerini ise (hâşâ) kızları yaptılar. Hıristiyanlar Allah’ın Resulüne gelip, “Biz vaftiz yapılarak Hıristiyanlıkla boyanıyoruz, sizin renginiz nedir?” dediler. Bunun üzerine şu ayet geldi: “Deki Biz, Allah’ın (İslam) boyasıyla boyanmışızdır. Boyası Allah’ın kinden daha güzel olan kimdir? Biz ancak O’na kulluk edenleriz.”(Bakara 138)

  Allah’ın boyasıyla boyanmak, İslam’la boyanmaktır. Yani; ‘şirk, küfür, nifak ve büyüklenme gibi pisliklerden arınmak, tağuti düzenlere uymamak, hayat tarzını Kur’an’a/İslam’a göre düzenlemek ve sevgi yeri olan kalbe yerleştirmektir.’

  “Kim artık son din İslam’dan başka bir din ararsa, o asla ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette de büyük zararlara uğrayanlardan olacaktır.” (Al-i İmran 85)  selam ve dua ile kalın…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.