banner2

Dünya’da insan kadar değerli başka bir varlık yoktur. Yeryüzünde İnsan olmazsa diğer varlıkların ne kıymeti olur. İnsan zalim ve cahil olduğu için bazen canavarlaşır, canavardan da öte olur. Hem kendisine,  hem de başkalarına en üst düzeyde zarar verir, yani öldürür cinayet işler terör estirir, yakar yıkar, terörün tarifi bu olsa gerek. Bu kötü sıfat niçin insana reva görülüyor. Dünya olaylarına baktığımızda saltanatlara karşı ne kadar başkaldırı varsa orada terör var demektir. Bu terör kelimesi hep saltanat koruyucuları tarafından dillendirilir. Mısırda seçim olmuş halkın iradesi tecelli etmiş, istemezükçüler halkın seçtiğine ihanet etmiş, ne kadar seveni varsa zindanlara atılmış, kendisinden başka kimseye hayat hakkı tanımamış, ölenler, idama mahkûm edilenler gaspçıya feda edilmiş, kimse demokrasi kültüründe bu terörün daniskasıdır diyememiş. Bir saltanat uğruna kardeş Suriye halkı her gün terörist, katil Esed tarafından katledilmiş. Bir diktatörün devamı için kadim bir ülke ve insanı viraneye çevrilmiş. Haklı davanın tarafları terörist ilan edilmiş. Asıl terörist ise dünyaca korunmuş ve desteklenmiştir. Bu kanlı olayda hak gasp edilmiş asıl terörist korunmuştur.

Dünya aydınları önce İşgalce İsrail’in Filistin halkına estirdiği terörü ciddi bir şekilde haykırması lazım bu terör hem de devlet terörü, bu terörist devletin başına toz kondurmayanlar başkalarına terörist nasıl diyebiliyorlar? Dünya’da olaylara bakışta çifte standartlık olduğu için çok kişi gerçek hak ve hürriyetlerden mahrum. İnsanın canı, malı, İnancı, Namusu mukaddestir dokunulmazdır. Bu gün dünyada en ucuz canlı sanırım insandır. İnsanı bu kadar ucuzlaştıran, ağlatan yersiz yurtsuz bırakan yine insandır. Dünyanın en huzurlu ülkesi Ülkemiz karıştırılmak isteniyor. Geçmişte gasp edilen hakları yetmiyormuş gibi şimdi bazıları iç ve dış düşmanlar diyorum, kardeşi kardeşe vurduruyorlar. Her gün fidanlarımız toprağa gömülüyor. Analar yine ağlıyor, bu ağlama dil hun anaların kaderimi dır? Bu kanlı tablonun kazananı olmaz. Silah tüccarları hariç. Günlük olarak ülke ekonomisi kaybediyor.

İnsan Mükerrem bir varlık iken, neden bu kadar canavarlaşıyor. Bildiğim bir şey var terörü doğuran sebepleri iyi bilmek tahlil etmek çözüm önerileri geliştirmek en akıllı yoldur. Midesi aç olan insanın kafasını dolduramazsınız. Vicdanda olmayan adalet, kanunlarla tatbik edilemez demişler doğru demişler. Sırf İslam ve Türkiye düşmanları istediği için ülkemizde terör estiriliyor ve maşa olarak da mevcut terör şebekelerini kullanıyor. Bu amacın dışında kesinlikle başka bir amaçları yok. Bu yolla kalkınmakta olan ülkemizi ülkemiz kendilerine muhtaç etmek ve geri bırakmak ve Ermeni diaspora’nın ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey değil. Ey! Müslüman Türk, Kürt halkları uyanın artık. İslam âlimleri biz ekmeksiz susuz yaşarız ama hürriyetsiz asla.

Hürriyetlerde sınırsız değildir. Uhdesinde bulunan devlet imkânlarını keyfi kullanmak, hoyratça harcamak terörün başka bir çeşididir. Basın dilinde karayı beyaz beyazı kara göstermekte terördür. Kamusal alana dini sokmamak laikliğe aykırıdır demekte medeni terör fiilidir. Halk idaresi ile başa gelenleri inançlarından dolayı çeşitli desiselerle kabullenmemek, iktidarı elde etmek için darbe heveslisi olmak ta terördür. Uyuşturucu ile insanları uyuşturmak, trafik terörünü hortlatmakta terördür. Kendi menfaati için katkı maddeleri ile yiyecek ve içeceklerle insan sağlını tehdit etmek terörün en büyüyüdür. İslam toplumunda insanları laiklik hürmetine maneviyatsız bırakmak, terörün en katmerlisidir. Üretmeden tüketmek, insanları banka kredilerine mahkûm etmekte terördür, çıkar uğruna etli yiyecekleri, sebze meyveleri hormonlu sağlıksız insanların midesine indirmek sessiz terör çeşididir.

Terörü doğuran sebepleri teşhis eder, tedaviye başlanırsa terörü önlemede silahtan daha etkili olur düşüncesindeyim. Terörün her çeşidi insan düşmanıdır. Huzurlu ülkemizi Suriye, Irak, Libya, Yemen’e benzetmek isteyenler var. Senelerce hainlerce geri bırakılmış, asimilasyona tabi tutulmuş Kürdistan bölgesi AKP döneminde hak özgürlükler noktasında zirve yapmış diye düşünüyorum. Verilen bu hakları her kes biliyor. Bunca haklara rağmen halen daha ne isteniyor muamma. Bu bilinmezlerle seni sevmiyorum, senden değilim demek, yakarım, yıkarım, öldürürüm, Özerklik ilan ediyorum demek akli selim bir düşünce değildir. Ölen Kürt, öldüren Kürt, işsiz kalan Kürt, yağmalanan Kürt, yatırımdan mahrum kalan yine Kürt o zaman kimin için mücadele veriliyor diye sormamız lazım değil mi? Bu duygu ve düşüncelerle ülkemize barış, huzur, kardeşliğin hâkim olması dileklerimle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.