banner2


Başlıkta ki ifade ayet mealidir. Anlatmaya yorum yapmaya gerek yok, kör sağır olma yanlar, kalpleri musilaj bağlamayanlar her şeyi görüyor ve işitiyor. Cehalet ve zalimlikle Dünya kan gölüne çevrilmiş, acımasızca insanlar öldürülüyor, zorbalıkla,Tenoloji üstünlüğü ile ülkeler işgal ediliyor.

insanlar öz yurtlarından hukuksuzca göçe zorlanıyor. Aileler parçalanıyor. Hastalıklar,açlıklar, göz yaşı arş-ı alayı titretiyor.

Yalancı Demokrasinin üretim tohumu bu olsa gerek, Papa yüksek sesle bağırıyor bu savaşı durdurun tanrı için barış yapın insanlar ölmesin. Amerika başkanı da saldırgan Rusya lideri Putine, O, bir katildir diyor. Ukrayna Cumhurbaşkanıda Yandaşlarına yalvarıyor Rus Taarruzlarına karşı gök yüzünü uçuşa kapatın ve devam ediyor. Rusya ordusuna katılan paralı Askerlere de uzun ömürlü  yaşamanız paradan sizin için daha iyidir.

Bunların hepsi doğru bunları başta Irak ve islam beldelerine yapanlar, kendileri, katil, işgalci, soykırımcı olmuyor. Öyle mi? vay katiller! Adalet varsa divanda önce sizin yargılanmanız gerekir.

Bizler Müslümanlar olarak güçlüyüm haklıyım anlayışını benimseyen değil, Hakkı üstün tutan anlayışını benimseyen sulh elçileriyiz. Ayırım yapmadan mazlumun yanında zalimin de karşısındayız. Siz işgalciler, katiller cifte standartla İnsanlığa huzur veremezsiniz.
Irakta Helepçede kürtleri hunharca, silahlarınızla maşanız ,yavrunuz, Saddam katledince, yavrular Anne elma kokusu geliyor deyip, can verince sesiniz cıkmıyordu. Dünyanın neresinde olursa olsun Dini, dili, mezhebi ne olursa olsun insanlığa karşı işlenen tüm cinayetleri lanetliyorum.

Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedi Nejat son Rus Ukrayna savaşını şöyle yorumluyor; ikinci Dünya savasında galip gelen beş devlet var ve anlaştılar  bunlar başka devletlerin teknoloji, Ekonomide ve başka alanlarda gelişmesini istemiyor. Haritalarına göre plan şu; Suudi arabistanı dörde, Türkiyeyi üçe, iranıda altı bölgeye ayırmak istiyorlar. Küçücük devletler icat edip, daha rahat edeceğini sanıyorlar biz ise bunu önlemeye çalışıyoruz.
Tek çare bölge ülkelerinin birliğidir. Amenna doğru, Mezhepler, Irkçılık taassubu yenilirse niçin olmasın. Ülkemiz yonetimi batı, batılın savaşında tarafsız kalarak sulh cihetini tercih ediyor etmelidir de, Ancak islam beldeleri tarumar harap olurken, aynı eylem soylemi yapmadığı kanaatindeyim. Belki yanılıyorum.
Yazımı bir ayet meali ile bitireyim. Mevlâmız buyurur. "Şüphesiz biz emaneti göklere,yere ve dağlara arz ettik, onlaronu yüklenmekten kaçındılar ve ondan korktu lar da,Onu insan yüklendi.Şüphesiz O,in san çok zalim,çok Cahildir."Ahzap S.A.72 mevla tüm insanlığı zalim ve Cahillerden muhafaza EYLESIN.Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.