banner2

Rabbimiz buyurur: "Mülk elinde olan Allah ne yücedir.ve O,her şeye kadirdir."  "Sizi im tihana çekip,hanginizin daha güzel davra nışta bulunduğunu bildirmek için Ölümü ve dirilişi yaratan odur. O, çok güçlüdür çok bağışlayıcıdır." Mülk Süresi 1/2  Ayetler.....

"Elbette sizleri biraz korku,biraz açlıkbiraz maldan,Candan ve ürünlerden eksilterek imtihan edeceğiz. O, sabredenleri müjdele" "Onlar ki,başlarına bir musibet geldiği zaman Biz Allah'a aidiz ve sonunda ona döneceğiz" derler. Bakara süresi 155/156 Ayetler..

Efendimiz S.A.V. de şöyle buyurur "Allah'a yemin ederim ki, ben sizin fakirliğinizden korkmuyorum. Fakat sizden önceki Ümmetlerde olduğu gibi, size dünya zenginliklerinin açılmasından böylece başkalarının elindekine özenip, Din yönünden ziyana uğramanızdan ve öncekileri dünya zinetleri helak ettiği gibi, sizide helak etmesinden korkuyorum" Buhari,Müslim....

Bu Ayet ve hadisler bizlere açık dersler veriyor. Dünya imtihan dünyasıdır. Bu imtihan Okul derslerinin imtihanı değildir. Dünyada her şeyle alakadar olduğumuzun imtihanıdır. Araba büyük bir nimettir. Kullanmasını bilmedik arabayı hep zevklerimiz için kullandık.

Geniş evler büyük bir nimettir. Evlerimizi tahtalarla doldurduk. Misafirperverliği unuttuk beton yığınlarını öyle yükselttik yan yana binalardan mahremiyeti sildik. Helal/haram demeden kasa, kese, mideleri dol durduk. mıknatesin çekiciliği gibi, gün boyu dünyalıkların peşinden koştuk zenginliğe özendik. Nereden kazandım nereye harcadım hesap vericiliği çokluk sarhoşluğu ile unuttuk.

Dünya ve içindekiler seviciliğini Ahirete tercih ettik. israfta sınır tanımadık. Edep, haya, Ahlak, Allah korkusunu rafa kaldırdık. Üçe bölünen dünyalık yaşantımızı hep Dünyalıklara verdik. yılda bir süper Umre ve Hac yapmakla günahlardan arındığımızı rüyada gördük Ahirete azıksız yakalandık.

Faizde, zinada binada, zulümde, kibirde,Yalan ve iftirada isyanda, Irkçılıkta zirve yaptık. Bununla övündük. evlerimizde tencere, tava, kuşhane, sini, sofra, bakır bardak, dudüklüğü bıraktık plastik kaplara özendik.

Evlerde klozet bulundurmayı,Tuvalet kağıdı ile temizlenmeyi medeniyet sandık.Yemekten önce ve sonra peçete ile el agız silmeyi su ile yıkamaya tercih ettik. Nimetlere nankörlük ettik, kudurduk.

Sen misin bunları yapan gafil insan. O, zaman yukardaki ayet vehadise muhatap olduk. Amelimize göre muamele gördük. Öyle ise kendine gel, Kur'an ve Sünnete dön, isyanı bırak, sabır silahına sarıl Ahiret imtihanına hazırlıklı ol.
Vesselam..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.