banner2

31 Mart 2019 da yapılacak Belediye seçimlerinde Ak Parti genel merkezince Zeynel Abidin BEYAZGÜL Bey Büyükşehir belediye başkan adayı gösterildi. Uygun görüldü dersek daha isabetli olur. Geçen hafta Milletvekilleri ile beraber İlimize teşrif ettiler. Bildiğim kadarıyla Sayın BEYAZGÜL dürüst, samimi ve herhangi bir yolsuzluğa yâda kayırmaya ismi bulaşmamış, gençliğinden beri mensubu olduğu Milli görüş teşkilatından gelen, dava adamlığı misyonuna sahip beyefendi bir şahsiyettir. Bu yazıyı yazdığım ana kadar İlçelerin adayları henüz belli değildi. Aday gösterilen Sayın BEYAZGÜL Urfa halkı tarafından coşku ile karşılandı. Binlerce başkan seveni konvoyla Ak Parti binasına kadar başkana eşlik ettiler. Yazdıklarımı ekranlardan, yazılanlardan öğrendim. Öncelikle Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun. Kazanan İlimiz olsun insanımız olsun. Bir önceki yazımda bu konuyu biraz irdelemiştim. Seçilenleri genellikle ekranlarda çoğu zaman seyrederiz demiştim...

Her seçilen sizden biriyim diyor, hizmet yapmaya geliyorum diyor. Önce millet sonra Memleket diyenleri çok gördük. Sayın BEYAZGÜLÜ halkın tanımadığı bir bürokrat değildir. İlimizde Ak Parti İl Başkanlığını yapmış, deneyimli bir şahsiyettir. Mevki makamlar insanları değiştirmemeli, Ameller niyetlere göredir. Siyasetle gelen siyasetle gider diye bir kaide var. Halk seçer halk götürür dense daha isabetli olur. İlimizde siyaset çok değişkendir. Yerel siyaset genel siyasetten daha çok önemlidir. Siyasetçiler ceket olayını hiçbir zaman unutmasın. İlimizin çok sorunları var. Sağlık, Ulaşım, Eğitim Alt yapı Üst yapı başta gelen sorunlardır. Yerelde samimi bir şekilde kayırmasız ekip kurulur, sorunlar masaya yatırılır, çözüm yolları aranırsa çözülmeyen sorun kalmaz görüşündeyim.

İlimizin çok sorunları var da en büyük sorunlarından biri konut sorunudur. Bir tarafta gökdelenler gibi beton yığınları dikilirken, örnek olsun diye; Ahmet Yasevi ve Devteşti mahalleleri geçmiş imarla üçer kat binalar evler yapılmış, binalarda tren vagonları gibi bir birine yapışık, bitişik nizam gelecek açısından bu tablolar İlimize hiç yakışmıyor. Konutta her önüne gelen Emlakçı olmuş, Müteahhit olmuş denetimler sıfır. Sahte bina yapıcılar parayı topluyor. Bir daireyi birden fazla kişiye satıyor. Bir süre sonra kayıplara karışıyor. Gel de ayıkla pirincin taşını. Olan gariban vatandaşlara oluyor.

Yukarda şu an kesinleşen Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın BEYAZGÜL netleştiği için birkaç kelam yazdım. Başkanı seçen Şanlıurfa halkıdır. Diğer partilerin adayları henüz belli değildir. İleriki günlerde onlarda adaylarını açıklayacak, seçime girecek tüm parti ve adayları için başarılar diliyorum. Kim seçilirse seçilsin kazanan İlimiz olsun. İlimize seçilecekleri sorunlar yumağı bekliyor. Seçileceklerce ranta dayalı imarlar alanlarına fırsat verilmemelidir. Konut konusunda daha şeffaf, emekli, dar gelirliyi içine alacak kapsayıcı projeler uygulanmalıdır. Mevcut imar hali ile estetiğe, Şanlıurfa’ya yakışmayan, ranta dayalı beton yığınları ile karşı karşıyayız. Temennimiz İlimizi yemeyen, yedirmeyen, kayırmayanlar idare etsin.

Seçim öncesi verilen sözler kesinlikle yerine getirilmelidir, seçildikten sonra hayata geçirilsin. Kaşmer yerleşkesinin imara açılması sorularla zihinleri karıştırıyor. Seçilenler doyurucu, tatminkâr açıklamalar yapmalıdır. Askeriye yerleşkesinin Millet bahçesi yapılacağını mevcut başkanımız ifade ettiler. Ne zaman, ne şekilde yapılacağı, ranttan, uzak, kayırmasız halkın istifadesine sunum açıklanması yapılmalıdır. Hiç bir belediye Mahalle arasında bina altlarında eğitim öğretim kursları için ruhsat vermemelidir. Karaköprü’de bahsi geçen kurslar mevcut olup, halk aşırı derecede muzdarip ve şikâyetçidir. Artık eğitim konusu ticari konumdan çıkarılmalıdır diye düşünüyorum. Selamla kalın selamette kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.