banner2

12 Haziran 2011 de yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde aday olmak isteyen aday adayları Ülke ve Memleket sevdalısı hizmet etmek için bende varım sloganı ile yola koyulmuşlar. Şundan kesinlikle eminim ki hiçbir aday adayı kişisel çıkar yâda menfaat için ileriki dönemlerde AK PARTİ’DEN bir şeyler koparmak düşüncesi ile başvuru yapmamışlardır.  Başvuruda bulunan 349 aday adayın özellikle AK PARTİ’Yİ tercih etmelerinden dolayı kendilerini kutluyorum. Hepsi birbirinden değerli, kültürlü ve deneyimli Urfa mozaiğinden gelmiş Urfa sevdalısı aydınlarımız. Listede yer alan bayanlarımızı ayrıca tebrik ediyorum çünkü siyasete kadın eli mutlaka değmeli geçen dönemde bir bayan vekilimiz vardı umarım bu dönemde birden fazla vekil olur diye düşünüyorum. Bu kadar aday adayın AK PARTİ’YE teveccüh göstermeleri Ak Parti açısından gurur verici bir tablo olsa gerek. Temayül ve kamuoyu yoklamalarının yapıldığı bu günlerde AK PARTİ il yönetimi ve Genel merkezin 349 seçkin kişinin içinden 12 tane seçkin adayı tespit etmede çok zorlanacağa benziyor. Hiç kimseyi kırmadan ve küstürmeden bu işi hal etmeleri gerek.

         Listeye giremeyen aday adaylarını yine AK PARTİ için çalışmalarını sağlamak ve desteklerini almak için gönüllerini almak gerek. Tabi bu arkadaşların da listenin 12 kişi ile sınırlı olduğunu aday olma durumlarının düşük olduğunu biliyorlar ve buna rağmen başvuruda bulunduklarını unutmamaları gerek. Bu manada küskünlük ve dargınlığın olmaması gerekiyor yoksa Ak Partinin ve Seçmeninin diğer partilerden bir farkımız kalmaz.

         Listede çok sayıda ve farklı meslek ve branşlarda aydınımız mevcut AK PARTİ ye akıl verecek değilim ancak yine de görüşlerimi belirtmek isterim. On iki kişilik liste yapılırken dikkat edilmesi gereken çok önemli hususlar var bunlara değinmeyeceğim fakat hayati önem arz etmesi ve toplumumuzun yüzde 90 nını ilgilendirdiği için sadece bir meslek dalının önemine değinmek istiyorum. Bu meslek dalı Dinimiz İslamla direkt ilgili olduğu için biz Müslümanların Dinimizi daha iyi yaşamak, daha iyi anlamak ve Diyanet işlerinin ve devlet dairelerinde başörtüsü sorunun tamamen kaldırılması için mutlaka işin ehillerinin de meclise girmeleri gerekiyor. Aday adayların içinde İlahiyatçı ve girişimci olan  kardeşlerimiz de  vardır. Eğitim, sosyal, kültürel ve ekonomi konularında projeleri olan  hocalarımızdır. Burada başvuru yapan hacalarımızın ne kadar dürüst ve temiz olduklarını, sahalarında iyi birer öğretim görevlisi olduğunu, sicillerinin son derece temiz olduklarını, davalarının adamı olduklarını, seçilmeleri halinde Ülkemiz ve Şanlıurfa için hayırlı çalışmalar yapacaklarını  söylemeyeceğim çünkü bütün aday adaylarımız değerli ve dürüstler bu anlamda haksızlık etmiş olmayayım.

Bu günlerde herkes bir liste yapıyor ama ya akrabasını yâda beklentisi olan kişileri listeliyor ve ilk sıralara yerleştirmeye çalışıyorlar bence her şeyden önce Hak’tan ve halktan yana olan ve liyakate önem verilmeli işin ehli olan adaylarımızı ön plana çıkarmamız gerekiyor.

Ülke ve ilimizin sorunları, kişisel menfaatlerin önüne geçmedikçe, İlimizde ve Ülkemizde (bu ifadenin altını çizerek söylüyorum) feodal yapının siyaset içindeki vesayetinden kurtulmadıkça gerçek anlamda demokrasiden söz etmek mümkün görünmüyor. 12 Haziran seçimleri bir dönüm noktası olur diye de umut ve temenni ediyorum.  

Bütün aday adaylarımıza Yüce Rabbimizden başarılar diler, Ülkemiz ve Memleketimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Bir başka yazıda görüşmek dileği ile.            

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.