banner2

Türkiye'nin son dönemlerde bir çok ülkeye insani yardım için yaptığı tıbbi malzemeyi birileri siyasi malzemeye çevirmesi hiç hoş değil..

Birincisi insan sağlığı ve insan herşeyden üstündür.

İkincisi bu virüsün tüm düşmanları öldürmesi ne bize fayda sağlar ne de sevap kazandırır.

üçüncüsü bir Müslüman (Müslümanların bu pencereden bakması gerekir) düşmanını öldürerek değil, onu kötülüklerden kurtararak hak yolu görmesini sağlaması lazım.

Bizler çağın getirdiği ırkçı, mezhepçi, dinci ve bölgeci bir yaklaşımla olaylara yaklaşamayız!..

Müslüman günlük olayların dışında kalarak evrensel bir pencereden bakmak zorundadır. hamaset ve fanatizm bizi doğru yola çıkarmaz.

O zaman demek ki biz her halükarda evrensel pencereden bakarak insani vazife gereğini yerine getirmemizden daha doğal bir şey olamaz...

Lütfen olaya ekonomik, siyasi ve gündelik pencereden bakarak yorum yazmayın.. Benim burada anlattığımı evrensel bir pencereden yorumlayın...

Mesela 100 yıl önce yapılan insani bir olayı bugün hala göğsümüz kabararak anlatırız.

Çanakkale'den bir örnekle yazımızı devam edelim:

MEÇHUL ASKER OLAYI

Çanakkale'de savaşın en kızgın olduğu Mayıs ayının başından bölgedeki savaşlar siper savaşlarına dönüşmüş, siperler arası mesafeler 7 ile 8 metreye kadar düşmüştü. Siperlerde karşılıklı yoğun atışlar devam ediyordu. Böyle bir esnada iki siper arasında yaralı yatan bir İngiliz subayı yardım istemesine rağmen hiç kimse yardım edemiyordu. Bu esnada Türk siperlerinden bir Türk askeri çıkıp yaralı İngiliz subayını kucaklayıp Anzak siperi önüne bırakarak geri dönmüştü. Bu olay karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Anzak askerler, kendilerine anlatılan Türklerin barbar olduğu sözlerinin gerçek olmadığın anlamışlardı. İşte bunun ardından Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Kabatepe-Conkbayırı arasındaki bölgeye bunu tasvir eden bir anıt yapılarak konuldu.

Bugünler de geçecek ve Ülke olarak bizim yaptığımız bu insani yardımlar, torunlarımız için dünya'da bile gurur vesilesi olacak. Kaldı ki insanlığa verilen her hizmet ve değer Allah katında kutsaldır ve mukafatlandırılır...

İtalyalı bir kızın Türkiye'den giden yardımlar için ağlayarak teşekkür ettiğini unutmayın. Bir alman, bir İngiliz VS...

Müslümanların şiarı daima; "İyilik yap denize at, Balık bilmezse Halık Bilir" olmalıdır...

Ramazan günü biraz uzun bir yazı oldu ama bazı konularda kısa anlatılamıyor...

Hayırlı Ramazanlar...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.