banner2

Şanlıurfalı olan, herkesin hayali, bir bağ evine sahip olmaktır. En etkin sebepler ise hafta sonları ailesi ile birlikte o bağ evinde dinlenmek, kebap yellemek ve toprakla buluşmaktır. Türkülerimizde bile bu özlem dile getirilmiştir. “Urfalıyam Dağlıyam Bahçalıyam Bağlıyam” diye devam eder. Maalesef ilimizde bağ evleri mantar gibi çoğalmaktadır. Bu durumda tarım arazileri hızla azalmakta olup ülke ekonomisine bu anlamda büyük zarar verilmektedir. Zaten hazine arazisi olan kıraçlar atıl durumdalar. Buraları özel mülkiyet haline getirip değerlendirmek ve gelir getirecek şekilde kişilere satmakla ıslah edilmiş olacak. Bu duruma kesin çözüm bulmak ve ülke ekonomisine büyük katkıda bulunmak için bir öneride bulunmak istiyorum…

Şanlıurfa’nın dağlarını yeniden yeşertmek ve kullanıma sunmak için, ilimizin ve akabe toki güneyinde bulunan %100 hazineye ait olan bom boş dağlar bulunmaktadır. Bu çıplak dağları yeşil ağaç elbisesi ile giydirmek ve halkın hizmetine sunmak gerek. Bunu 3 er dönümlük parseller halinde parselleyip bölmek ve tapuları ile birlikte sadece Türk vatandaşı olan evli ve Urfa’da ikamet eden herkese 1’er parsel ihale usulü ile satışı gerçekleşirse, her Urfalı bağ evine kavuşmuş olacak.

Sadece bağ evi değil aynı zamanda değişik meyve ağaçları, seracılık, organik sebze kişilerin becerileri geliştirilerek yapabilecekleri uğraşlar veya evin etrafını komple zeytin ağaçları diker hem zeytinden para kazanacak hem de çıplak olan dağlar yeşil ile buluşmuş olacak. Bu işe en uygun olan kesim ise, mevcut olan emeklilerimiz arasında genç sayılabilecek olan insanlarımızı tekrar üretime kazandırmak ve verim almak için ideal bir kesimdir. Bunu da hatırlatmış olalım.

Tabi parselasyondan sonra altyapı, üstyapı, su, elektrik ve ulaşım sorunları giderildikten sonra mükemmel bir yatırımla hem halk hem de devlet bu işten karlı çıkacaktır. Bu durumda Urfa’nın etrafını saran dağlara yeşil bir elbise giydirilmiş olacak ve dağların çıplaklığı da ortadan kaldırılmış olacak. Aynı zamanda coğrafi olarak da ilimizin çehresi ile birlikte kısmi olarak iklim de değişmiş olacak. İlk etap ta bakıldığı zaman belki bazılarımıza hem çok pahalı, uzun, zor ve bürokratik engellerle karşılaşılacak bir uğraş, zaman kaybı gibi gelebilir. Başlamak başarmanın yarısı ise, bu hayal olmaktan çıkarılabilir. Özellikle Ak Parti dönemlerinde hayal olan nice hizmetler gerçek oldu. Bu hayalinde gerçekleşmesi için ben bir engel göremiyorum. Yeter ki yetkililer sorumluluk alsınlar ve azimli olsunlar.

Batı bölgelerinden doğuya otobüs, uçak ile seyahat eden insanlar coğrafi olarak ormansız kalmış bölgemizin durumunu daha net görmüşlerdir bu farklılığın bu proje ile kapanacaktır.İstenirse yapılmayacak bir şey değil, tıpkı orman arazilerinin satışa sunulması örneği gibi olur. Sadece Urfa’nın güneyi değil diğer taraflarda olan tüm hazineye ait olan boş kıraç dediğimiz tarıma elverişli olmayan bölgeler içinde aynı şey yapılması, Urfa’nın çılgın projesi olacağı kanısındayım. Bu proje için acilen bu işlerle ilgili olan uzman kişilerden oluşan “valilik, belediye, şehir planlama uzmanları v.s” ile oluşan bir komisyon oluşturularak, Milletvekillerin desteği ile gerekli çalışmalara başlamalı ve ilgili bakanlıklarla temasa geçip gerekli izinler ve tapulaştırılma işlemlerine çok süratli bir şekilde başlanmalı, diye düşünüyorum. Yâda bu anlamda, değişik, alternatif daha güzel fikir, öneri, proje varsa onlarda değerlendirilmelidir… Selam ve dua ile.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.