banner2

Yer yüzü Allah'ın tükenmez sofrasıdır. Bu sofrada doymazlarca kurtlar sofrasına dönmüş. Helal dairede bu sofrada her canlıya ekmek var.

Hırsızlar, arsızlar, emici hortumlar olmazsa... Bir lokma ekmekte kolay elde edilmiyor. Ekmek için bedeller ödeniyor emekler sarf ediliyor.

Teknoloji büyük bir nimettir. Tabi iyi kullanılırsa Kapitalizm Emek vermeden para kazanıyor. Hem de insanları sömürerek kazanma araçlarını saymakla bitiremeyiz. Tuvalet kağıdı, kağıt havlular, plastik tabaklar, her çeşit Şampuanlar Kozmetik malzemeler,Telefonlar, tabletler cifler, Sucuklar, pizzalar zaruri ihtiyaç listesine girmişse gerisini siz düşünün.

Allah'ın nimetleri içinde yüzüyoruz insanlarda doymamazlık, şükürsüzlük, çılgın israf var. Bolluk asrında günlük milyonlarca Ekmek çöpe gidiyor. Bayat yenilmiyor. Yokluk nedir? Görmemişte ondan.

Yeni nesil bilmez büyüklerimiz anlatırdı kıtlık zamanında yesil otlar yiye yiye karnımız göbeğimiz yeşil olmuştu diyorladı çünkü Ekmek yoktu. Rabbül Alemin O günleri bir daha göstermesin. Zaruri ihtiyaclarını temin etmek için helal harama riayet ederek Çoluk çocuğunun nafakasını temin etmek sadakadır.

Bir lokma ekmek için Yer altında çalışan, yüzü kömür siyahiler, elleri nasırlı olanlara selam olsun emek verirken vefat edenlere Allah rahmet eylesin nur içinde yatsınlar  mekânları cennet olsun. Birde emek vermeden bir eli bal ve yağda olanlar varki bunların hırslarınıda mezara konulunca yer altında hesabı sorulacaktır.

Beşeri sistemlerin hepsinde helal haram aranmaz yeterki kese kasa dolsun vardır. Kura'an düzeninde ise, nerden kazandın? Nereye harcadın sorusu ve sorumluluğu vardır.

Bugünlerde maaşlara zam yapılmış. Emeklilikte yaşa takılanlara Emekli hakkı tanınacakmış, en az iki buçuk milyon insan Emekli olacakmış, maaşlar bağlanacakmış ülkemiz Emekli ordusuna dönecekmiş bunlar beni pek ilgilendirmiyor. Adalet, adil paylaşım, emek karşılığı hak olmadıktan sonra..  para bir cebe giriyor hırsız zamla, haksız vergilerle faizle cebimden sözde medenice çalıyorsa ben köleyim demektir.

Topraktan kopan, betona tapan toplumlar açlığa yokluğa mahkumdur. Ekmek azizdir kiymetini bilelim. Kapitalizmin çekici cilveli reklamlarına kulak tıkıyalım.Hiç bir şey bir lokma ekmek yerini tutamaz.Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.