Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_pjcvprutqaqq680kp5g06h2f16, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Mehmet CENGİZ - HER KES ARAYIŞ İÇİNDE 
banner2

İnsanın arayış içinde olması doğaldır. Hani Adamın biri Nasreddin hocanın evinin önünde bir şeyler aradığını görür ve sorar hayrola hoca ne arıyorsun dediğinde hoca vala yüzüğümü kayıp ettim onu arıyorum der.

Adam yüzüğü burada mı kayıp ettin hoca hayır ya ahırda kayıp ettim. Adam kayıp olan şeyi burada niye arıyorsun hoca burası aydınlıktır da ondan.

Bizim arayışımızda buna benziyor. Ümmetin sıkıntıları için her kesçe çıkış yolları diziliyor. Maddi manevi dertlere devalar aranıyor. Çareler de bulunamıyor. Hemen belirteyim Dini düzen olarak kabul etmedikçe, oluşması için çalışmadıkça hiç bir derdin devasını bulamazsınız.

Hep şikayet, yanlış yerde kayıbı arama olursa yine çözüm bulamazsınız. Çözüm Kuranda, Sünnette, Fıkıhta, İcmada gerçek Alimlerin İçtihatlarındadır.

Partiyle çoğunlukla, Dernekle, güdümlü sivil toplum kuruluşları ile, Vakıfla, batıl ve atıl oluşumlara biat etmekle, (AB.ABD.NATO) gibi, beşeri hukukla, Maddeci eğitimle hiç şikayetler dinmez. Cünkü yollar ayrı beslenme metot ve yolları ayrı.

Bir kaç ayet meali ile yetinelim. "Bu öyle bir kitap ki onun içinde her şey var onda hiç şüphe yoktur. Bu kitap muttakiler (Allah'tan korkanlar) İçin hidayet (kurtuluş) çıkış yoludur."  Bakara süresi Ayet.2 " O, Müminler ki, Gayba(Ahirete) İman ederler. Namazı dosdoğru kılarlar. Ve onlara Rızık olarak verdiklerimizden infak ederler." Bakara süresi Ayet 3."

 Ahirette bir gurup azap görecek bir gurupta onlara sizi bu azaba sürükleyen şey nedir? denin ce onlar biz Namaz kılanlardan değildik." "Fakiri doyurmazdık" "İnkara dalanlarla beraber bizde dalardık." "Biz ceza gününü yalanladık." " Ta ölüm bize gelinceye kadar." Müddessir suresi ayetler; 42/43/44/45/ 46/47." Vay O Namaz kılanların haline " "Onlar Namazı unuturlar" "Onlar gösteriş yaparlar." Maun suresi ayetler.4/5/6 "Namaz insanı kötülüklerden alıkoymalıdır Ankebut süresi ayet; 45"

Fazla söze ne hacet Ruhlarımızın gıdası Vahiy kültürüdür İbadetler insanı kötülüklerden alıkoymuyorsa O ibadetin pek ehemmiyeti yoktur.

 Bir kaç kelamı kibar Necip Fazıldan "ya İslamla yükselir. Ya inkârla çürürsün. Bu yol mezarda bitmiyor gittiğinde görürsün. Yer yüzü boşaldı habersiz miyiz. Güneşe göç varda kalan biz miyiz." Hem her şeyden şikayet et hem de günah isyan, haram fabrikalarının korucularını al kışla işte bu yolun sonu çıkmaz sokaktır. Şikayetlere de dermansızlıktır. Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.