banner2
Haydi eski eşyalarını Vanlı depremzedelere gönderelim. Ne kadar hayır sever olduğumuzu dünyaya gösterelim.
Bazı insanlarda bu bilinçaltındaki duygular kulaktan kulağa duyuluyor.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da depremden iki gün sonra “yardım kampanyaları” başladı.
Şanlıurfa’nın muhtelif Sivil Toplum Kuruluşları, Valilik, Belediye Van’da meydana gelen depremden geriye kalanlara yardım amacıyla “Yiyecek, Giyecek, Battaniye, Halı, Yatak, Yorgan, İlaç” toplanmaya başladı.
Yeni ürünleri toplama merkezlerine teslim eden “hayırsever”leri bir tarafa bırakıp, “Dünyaya hayırseverliğini” göstermek isteyen sözüm ona hayırsever(!)lerin ne kadar “Kullanılmış eşyası varsa” onları ilgili görevlilere teslim ediyorlar.
Kabul etmeyen görevlilere “Hayrımıza engel olma, bu ürün daha yeni, kullanılabilir” türünden sözlerle ikna ediyorlar.
Şimdi aklıma gelen bir olayı Kur’anı Kerim’den alıntı yaparak sizlerle paylaşmak istiyorum.
"Onlara Âdem'in iki oğlunun olayını doğru olarak anlat. İkisi birer kurban sunmuşlardı. Birinin kurbanı kabul edilmiş, diğerininki kabul edilmemişti. Kendisininki kabul edilmeyen 'And olsun, seni öldüreceğim' deyince, kardeşi 'Allah yalnız saygılı olanlarınkini kabul eder' cevabını vermişti. 'Eğer, öldürmek için bana el kaldırırsan bile, ben öldürmek için sana elimi kaldırmam, doğrusu ben dünyaların Rabbi Allah'tan korkarım.'
'Ben, hem benim ve hem de senin günahınla dönüp ateşliklerden olasın, isterim. Bu, haksızların cezasıdır.' Bunun üzerine bencilliği kendisini kardeşini öldürmeye götürdü de kardeşini öldürdü. Böylece kaybedenlerden oldu. Allah, kardeşinin cesedini nasıl örteceğini ona göstermek üzere, yeri eşeleyen bir karga gönderdi. O 'Bana yazıklar olsun! Kardeşimin ayıbını örtmek için bu kargadan da mı aciz oldum?' dedi de, böylece yaptığına pişmanlık duyanlardan oldu." (Mâide Suresi, 27-32)
Kurbanı kabul edilen Habil’in semiz ve iyi bir koç verdiği, Kabil’in ise zayıf ve işe yaramaz bir koyunu sunduğu hadislerde rivayet edilir.
Gönlünden temiz ve pahalı hediye “Allah için gönderemeyen”ler eskilerini göndermekle hayır işlemek isteyebilirler. Allah Kabul etsin.
İLGİLİSİNE
Belaya şükretmek lazımdır. Çünkü küfür ve günahlardan başka bela yoktur ki, içinde senin bilmediğin bir iyilik olmasın! Allah, senin iyiliğini senden iyi bilir.      (İmam-ı Gazali)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.