banner2

Bayrama yaklaştığımız bugünlerde Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün organize ettiği Sultanahmet’te ki bayram namazına istanbulda’daki bir çok STK destek açıklamasında bulundu.

Slogan şu: “bayram namazı engellilerin, yaşlıların, kadınların ve çocukların da katılımı ile coşkulu bir dua ve bayramlaşma için, hediyeleşme için, kucaklaşma için, kardeşleşme için güzel bir vesile olsun. Bayram namazına dededen toruna yaşlı, çocuk, engelli, kadın-erkek herkes Sultanahmette buluşalım”

Hep söylenir ya; “Bayram mefhumu ne güzeldi eskiden…Dedelerin evinde tüm babamın kardeşleri çocukları toplanır aile yemeği yenilirdi, sıraya geçerdi herkes, birbiriyle bayramlaşırdı; çikolata verilir küçüklere, büyüklerin elleri öpülürdü. Küsleri barıştırırdı bayram, yıllanmış aşıkları kavuştururdu. Ne güzeldi o eski bayramlar.”

Şanlıurfa Müftülüğü, öncülüğünde Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin de destekleriyle tüm Urfalılar ve Urfa’dakiler neden bir arada bayramlaşmasın? Neden Bu Bayram Dergah Camii’deyiz demiyelim? Küslerin barıştığı, çocukların çikolatayla sevindiği ve büyüklerin elleri hürmetle öpüldüğü bir birliktelik oluşturmayalım?..

Çoluk çocuğumuzla ailece seccadesini alan gelsin. Bayramda dostluk, kardeşlik ve birliktelik oluşturalım. Bence Diyanet işleri başkanlığı her il için bir merkezi cami belirlemeli ve gücü, zamanı olan her kes bayram namazında oralara gitmeli.

Şanlıurfa Valisi, Şanlıurfa Belediye Başkanı, Şanlıurfa Müftüsü hatta Şanlıurfadaki askeri erkanda katılsın.  Halkla iç içe… Güzel bir Bayram mefhumu değil mi bu sahne?

Bundan iyi bir birliktelik mi olur? Bundan iyi bir kaynaşma mı olur?..

Bu arada bu burada en büyük sorumluluk Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşlarındadır.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu bir çok güzel faliyete öncülük etti. Neden insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, böyle bir güne öncülük etmesin.
İş çevrelerinin bu işe katkıları olabilir!..

Basın yayın kuruluşları da bu heyecana yayınlarıyla destek olabilirler. En azında bu güzel günü canlı yayınlayabilirler…
Bu birlikteliğin oluşması için herkese görev düşer. Tüm Şanlıurfalılar sosyal medya üzerinden bu işi yayabilirler.

Haydi hep birlikte “ #BayramNamazındaDergahtayız ” diyelim…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.