banner2

                                             
Yıllarca hep bir havalimanımız olacak diye ham hayal kurduk.  Bir türlü havamızı yakalayamadık.
Önce havamızdan limanı aldılar. Limanımız gidince havamızda söndü.
8 bin 916 metrekare alan üzerine kurulan ve 4 bin metre ile Türkiye’nin en uzun pistine sahip, yıllık 200 bin yolcu kapasiteli GAP Hava Limanı 2007 yılında da Başbakan Erdoğan tarafından açılışını yaptığında Başbakan üzerine basa basa; "Hava Alanı demiyorum, Hava Limanınız hayırlı olsun" demişti.
Tabi, limanı her şeyde olduğu Gaziantep’e kaptırdık. Geride kalan koca bir arazide sadece havamızı aldık. O liman olmayı bekleyen koca saha da “Hava” alanı oldu.
Biz buna da şükür diye hava almak isterken başımıza bir ILS cihazı diye bir bela çıktı. Değeri sadece 1 milyon olan bu cihaz yüzünden 200 milyon harcanmış hava alanını bir türlü kullanamadık. Harran ovasında kuru havada çift sürüldüğünde kalkan tozlar dahi uçakların inmesine engel oldu.
Biz buralarda hiç hava alanı görmesekte televizyonlardan öğrendiğimize göre, uçakların inememe sebepleri şöyle açıklanırdı: “kar yağışı ve yoğun sis nedeni ile Havaalanına iniş yapılamayacağı için uçak seferler iptal edildi” deniliyordu.
Urfa’da yaz günü rüzgârla kalkan tozlar bile uçakların inmesine engel teşkil ediyordu.
2010 yılında ILS cihazı takıldı. Gerçi ne derece doğru çalıştığı da meçhul!..
Bütün bunlardan sonra şu an bile biz hala tam olarak uçamıyoruz. Limandan vazgeçtik. Bari kendimiz rahat uçağa binsek yine yetineceğiz.
Belediye-İş Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şıltak; “1663 nüfuslu bir şehirde sadece bir havayolu şirketinin sefer yapmasını esefle karşılıyorum. Urfalı öğrencilerin Başta KKTC’ye diğer illerden uçması sıkıntıdır. Örneğin bir akrabam İstanbul’dan Urfa’ya gelecek çok fahiş bir fiyatta bilet alabildi” diye dert yanıyordu.
Fırıncılar odası başkanı Mehmet Karaltı ise; “İlimiz inanç turizmin merkezidir. Bu nedenle uçak sefer sayılarımız yeterli değildir. Tam da turizm mevsimindeyiz ve ulaşımda büyük problem yaşıyoruz. Ben Ankara’ya gideceğim, bilet bulamadım için Gaziantep’ten uçacağım” diyordu.
Aynısını bende yaşadım. Bir yeğenim İstanbul’a gitmek için Diyarbakır’ı tercih ederken diğer yeğenim Gaziantep’ten uçmak zorunda kaldı. Her ikisi de öğrenci. Burada hem pahalı hem de istedikleri saate uçak yok…
Geçen dönem 11 milletvekilimiz vardı. İktidarda AK Parti vardı. Daha sonra AK Partiye geçen milletvekilini de saysak 10 tanesi AK Partideydi.
Gaziantep 1.300 bin nüfusla geçen dönem 10 Milletvekilliye sahipti. 7 tanesi AK Partideydi.
Diyarbakır geçen dönem 1.360 nüfusla 10 milletvekilliye sahipti.  Bunlardan 6 tanesi AK Partideydi.
Bu dönem vekil sayımız 12’ye çıktı. 10 tanesi yine iktidar olan AK Parti’de Bir de bakanımız oldu. Bakalım bize ne kadar BAKAN olacak!..
Bilmem yazıyı bağlamaya gerek var mı? Arif olan anladı!..


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.