banner2

Bu yazımda Toplum sorunları ile hasbi hal olarak seçtim. Günlük yaşantımız milim şaşmadan devam ediyor. Acı günlerimiz var, tatlı günlerimiz var. Ferdi sorunlarımızdan çok toplumu ilgilendiren sorunları dert edinen insanlar için yürek yakıyor. Mahallemizin bir Camisinde vakit Namazını kıldım çıkışta İnsanlarla hasbi hal ettik, yaşlı birisi derinden bir of çekerek, Şimdiden Mahallemizde Muhtarlık için tam 11 aday var ne yapacağımızı şaşırdık. Başka birisi her şey çığırından çıkmış, menfaate dönüşmüş, Muhtarlıkta para var, Sigorta var, sekreter maaşı var, uyanıklık yapıp eşlerini sekreter olarak gösterip hem maaşlarını alıyorlar hem de sigortalarını yaptırıyorlar. Yani bir taşla iki kuş vurmuş oluyorlar. Ondan dolayıdır çok insan muhtar oluyor. Eskisi gibi muhtarların halkla fazla işleri de yok. Muhtarların çoğu Emlakçılık yapıyor dükkân kira sorunu da yok, çünkü belediyeler muhtarlık ofisi inşa edip teslim ediyorlar. Her muhtar adayı yapamayacağı vaatlerle seçmenin karşısına çıkıyor. Mesela bir muhtar adayı Mahallenin Elektrik sorunu ben çözeceğim demiş. Bizde diyoruz ki, İlin valisi, Belediye Başkanları iktidar İl başkanları bu soruna bugüne kadar bir çözüm bulamadı da seçilecek Muhtar nasıl çözüm bulacak? Gerçekten yalan üzerine kurulmuş bir rekabet var iyi bir gidişat değildir.

Hükümet iyi niyetle kredi kartı borcu olanlara Ziraat bankası vasıtasıyla bazı kolaylıklar sunmuş, yapılandırmak için talimatını vermiş, kredi kartı borcu olanın derdi bununla bitmiyor. Borç borçtur. Borcu borçla ödemek kolaylık değil, borcu daha da katmerleştirmektir. Bankalara faiz geliri sağlamak, bankaya bağlılık, kredi borçlusundan daha fazla banka karlıdır. Emekliler ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, Ziraat bankası Futbolun borçlarını kredi ile uzun vadeye yayarak kolaylık sağlayacakmış, Futbolda çok para olduğu halde, para kapma sektörü olduğu halde, niçin bu kadar borç birikmiş? Paraları çar çur edenlerden, zevkine göre harcayanlardan niçin hesap sorulmuyor? Futbol için verilecek kredinin miktarı faiz oranı belli değil. Siyasette tam bir belirsizlik var.31 Martta yerel seçimler olacak, seçimlerde seçilecekleri halk seçecek. İktidar partisi büyükşehir adayını açıklamış, İlçeler uzun bir bekleyişten sonra yeni belli oldu adaylar ilçelerimize hayırlı olsun. Diğer partilerde adaylarını daha açıklamamış. Seçim işi seçileceklerde aynen muhtarlık gibi, menfaat yarışına dönüşmüş, “halk birikmiş sorunların çözümünü bekliyor, yatırım bekliyor, istihdam bekliyor iş bekliyor aş bekliyor…”

Elin gâvuru bizi bölmeye, ekonomik olarak çöktürmeye çalışırken, teknolojide yeni icatlarla uğraşırken, ne hikmetse biz poşetle uğraşıyoruz. Gerçekten toplum fertleri bu poşet olayından çok tedirgindir. Parayla tüketici poşet kullanılırsa çevreye fayda olacakmış, parasız olursa çevre kirliliği olacakmış, aklın alacağı bir şey değil. Bu basit polemik için kimisi eskisi gibi file kullanacağım, kimisi ise markete giderken evimden poşeti alıp cebimde poşeti taşıyacağım diyor. Ülkemiz için komik şeyler.

Toplum fertlerinin yetkililerden haklı istekleri var. Eskiden Diyanet şirketlerin hac paralarına karışmazdı. Kurada çıkan hacı şirkete gideceği güne kadar hac paralarını şirkete yatırırdı, şimdi bu kapı kapalı, tüm paralar diyanete yatırılıyor. Çözümler varken kara kara niçin düşünelim. Bu tablo toplumun büyük sorunu, yetkililerden çözümler bekleniyor. Yetkililerimiz Kobiler için büyük avantajlar sağlamış, sağlamaya çalışıyor. Paket Maliye, hazine bakanlığı tarafından açıklandı, işin ehline 1.54 faizle kredi verilecek. Şu an tüm işler durmuş, özellikle emlak işlerini kast ediyorum. Bazı Müteahhitler kaçtı bazıları ise konkordato çekti olan gariban halka oldu. Çok hasta olana aspirinle tedavi etmesi gibi bir şey, iş sahibi arsalar almış, binalar yapmış, bankalardan kredi çekmiş, alıcıya borç veya taksitle daire vermiş, bu krizle zaten borçlu, daha ciddi çözüm yöntemleri olmazsa bu durumun düzeleceğinden endişeliyim. Allah sonumuzu hayır eylesin. Toplum fertlerinin çok sorunları var. Çözümler bekleniyor. Kasap et derdinde koyun can derdinde…

Selamla kalın selamette kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.