banner2


 

İlk kez 5 yıl önce Şanlıurfa Valiliği tarafından organize edilen ve geleneksel hale getirilen ''Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'' her yıl 20/21 Mayıs’ta yapılırdı. Bu yıl neden mayıs ayında yapılmadı?

 

Halil İbrahim Buluşmaları; üç büyük semavi dinin peygamberlerinin atası İbrahim Peygamber 'in doğduğu yer olan Şanlıurfa'dan başlayıp bütün dünyaya ulaşacak, ülkeler arasında iyilik köprüleri kuracak ve bütün insanlığı onun engin zenginliğinde buluşturacak bir iyilik hareketi olarak başlatılan ve geleneksel hale getirilen bu etkinlikler bu yıl neden Mayıs ayında yapılmadığı da açıklanmadı!..

 

Acaba 12 Haziranda yapılacak olan genel seçimler nedeni ile mi yapılmıyor? 4 yıldır Mayıs ayında yapılmasına rağmen neden bu yıl yapılmadı? Bunun sorumlusu olan valilik makamı neden konu ile ilgili olarak bir açıklama yapmıyor?

 

Her halde valilik bu derece önemli hale getirilen uluslar arası bir etkinliği neden geçmiş yıllardan farklı olarak bu yıl mayıs ayında yapmadığını kamuoyunu tatmin edecek bir şekilde açıklama yapar.

Tabi…

Günlerce reklamı yapılan ve dünyanın bilmem hangi ülkesinin sporcusuna ödül verilmek üzere hazırlık yapılan ''Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'' her yıl ki gibi aynı tarihlerde olmayınca insanın aklına “ACABA”lar geliyor…

 

Malum olduğu üzere seçim sürecindeyiz…

 

İktidarda olan ve yine iktidarı devam edecek gibi kabul edilen AK Parti Şanlıurfa’da bu dönem etkili çalışmalar yapıyor.

AK Parti listesinin birinci sırasında AK Partinin bakanlarından Faruk Çelik başkan/bakanlığında hummalı “sorun tespit” çalışmaları başlandı.

 

Şehrin valisi ise Bakanın emrinde haliyle. Tabi, ben tek parti döneminde “Valilerin CHP il Başkanlığını da yürüttükleri” gibi bir imada bulunmuyorum.

Çünkü o zaman tek parti vardı. Şimdi ise yıl 2011 ve ileri demokrasiyi icra ediyoruz!..

 

Acaba

Acaba

Acaba

Acabaları bitirmek için gözler Vali beyde!...

 

Ha! Bu arada Uluslararası Halil İbrahim Buluşmalarını içerik olarak tasvip etmediğimi de belirteyim. Peygamberlerin atası adına yapılan ama hiçbir semavi dinde olmayan sazlı sözlü eğlenceleri tasvip etmiyorum. Bunun formatı değiştirilerek yapılması gerekir. Ama bu gibi uluslar arası etkinlikler bazı belirsiz nedenlerden dolayı ertelenmemeli.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.