banner2

 

İslam coğrafyasını 57 parçaya bölen batılılar, bu parçaların başına kimi piyonları diktiler. Bu piyonlar, zaman içinde devşirip kendi ülkelerinde; İslami değerlerden uzak, kendi değerleri üzere yetiştirdikleri zayıf karakterli kimselerdi. Özel seçilmişlerdi. Paraya kadına, şehvete şöhrete, mala servete, mevki makama karşı zaafı olan kimselerdi. Yönetilmeleri, sahibini sesi olmaları için böyle olmaları gerekiyordu.

Bunlar sureta İslam milletinden ve İslam ülkelerindendir. Ancak batı kültürünün zebunu, kendisinin güneş gibi davasını gericilik olarak görecek şekilde eğitilmişlerdir. Görünüşte bağımsız bir devletin başkanı, kralı, emiri, sultanı falan gibi unvanları vardır. Ama gerçekte kendilerini oraya diken emperyalistlerin kuklasıdırlar. Başka bir deyimle, bu “bağımsız” gibi görünen ülkeler, batılıların eyaletleri, başındaki idareciler de birer sömürge valisidirler.

Çok iyi bilirlerki sahiplerinin emirlerine muhalefet ettiklerinde, indirilip yerlerine başkaları getirilecektir. Bu sebeple kölenin efendisine sadakati kadar emperyalist efendilerine sadıktırlar. Ancak şimdi halklar içinde bu gerçeği anlayan, gören ve anlatanlar çoğalmaya başladı. Hainlerin böyle devam etmeleri çok zor…

Biz hakikaten sabırsız, aciz ve zayıf kullarız. Daha birçok zaafımız yanında, aynı zamanda aceleciyiz. İsteriz ki iyinin mükâfatı, kötünün de cezası, anında peşin, hemen şuracıkta verili versin. Hâlbuki Allah (cc) Sabûr’dur. Allah (cc) asla ihmal etmez ama “imhal” eder. Yani imtihan için mühlet verir. İyiye de kötüye de bir kısmını bildiğimiz ama yüzler katını bilmediğimiz birçok hikmetlere binaen zaman tanır kullarına.

Biz, dünyayı kana bulayan, işgal, soykırım, katliam yapan, pervasızca mazlumların yeraltı ve yerüstü zenginliklerini talan edip sömüren zalimlerin kafasına anında gökten bir balyoz iniversin veya taş yağsın isteriz. Ama Allah (cc) ın çok daha hikmetli bir hesabı var. 15 Temmuzda ekmeğini yedikleri, suyunu içtikleri vatanlarına kast eden hainlerin hemen cezalandırılmalarını isteriz. Ama…

Allah (cc) insanı imtihan için dünyaya göndermiş. İyiyle kötüyü, zalimle mazlumu, salihle talihi, asi ile itaatkâr kullarını ayırt etmek için kulların kendileri için takdir edilen ömürlerini yaşamaları gerekiyor. Ama hayırda ama şerde…

“Yoksa siz; Allah, içinizden cihad edenleri (sınayıp) ayırt etmeden ve yine sabredenleri (sınayıp) ortaya çıkarmadan, cennete gireceğinizi mi sandınız?” (Ali İmran 3/142)

“Yoksa siz, sizden önce geçenlerin başlarına gelenin benzeri sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Onlar öylesine darlık ve sıkıntı içerisine düştüler ki, peygamber ile yanındakiler 'Allah'ın yardımı acaba ne zaman?' diyecek kadar sarsıldılar. Bilin ki, Allah'ın yardımı yakındır. (Bakara 2/214)

Kur’an’ı Kerim birçok yerde eski kavimlerden helak edilen kavimler ve onların helak sebeplerini anlatır. Elbette bu kıssalarda binlerce hikmetler var… Hemen ilk akla gelen Allah (cc) bu kıssalarla zalimlere gözdağı veriyor, mazlumları ise teselli ediyor.

Despot hain ve zalim olanlara adeta diyor ki: “Benim sadece bir OL işaretimle sadece bir ses/çığlık, fırtına, tufan, ateş, taş, deprem, kıtlık, hastalık, ebabil kuşları veya sivrisineklerle helak ettiğim zalimler çok daha güçlü kuvvetliydiler. Siz bu asrın zalimleri, güç ve kuvvette onların topuğuna ulaşamazsınız. Şimdi onları bir anda helak ettiğim gibi, sizi de helak ediverebilirim. Aklınızı başınıza devşirin, zulümden vaz geçin ve bana telim olun.

Mazlumlara ise, sabredin, azmedin, sebat edin, imtihanda olduğunuzu unutmayın. Zulme karşı direnin asla teslim olmayın. Böylece direnişlerinizin her saniyesine karşılık, size hesapsız şekilde mükâfat vereceğim. Sonunda da kazanan siz olacaksınız. Tarih boyu nasıl ki zalimler hep kaybetti, mazlumlar kazandı ise, siz de kazanacaksınız. “Gevşemeyin, üzülmeyin; eğer iman etmiş iseniz, üstün gelecek olan sizsiniz.” (Ali İmran 3/139)

Şu halde değerli dostlar! Biz işimize bakalım. Allah (cc) var gam yok. Eğer Allah (cc) ın yardımı bizimleyse endişe ve tasaya yer yok. İşte asıl biz Allah (cc) ın yardımını daha güzel ve daha çok nasıl hak ederiz ona bakalım. Biz kulluk görevimizi yaptığımız müddetçe Allah (cc) da bize Rab’lık görevini elbette yapacaktır. “Allah (cc) bize kâfidir ve o ne güzel vekildir.” (Ali İmran 3/173) “ Eğer yüz çevirirlerse bilin ki Allah sizin dostunuzdur O ne güzel dost ve ne güzel yardımcıdır! (Enfal 8/75) Selam… Dua…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.