banner2

 
Hac İslam'ın şartlarından biridir. Nisaba malik, zengin, hayatta bir sefer Hac yapmak farzdır. Hacca gitmeden önce yapılması gerekenler, Hac esnasında yapılacaklar, Hac dönüşü yapılacaklar var kimse detaylı anlatmıyor.

Saygı duyduğum bir hocamız "Vaaz kürsüleri Meclis kürsüsülerine dönmüşte ondan dedi." Bu ifadede doğruluk payıda var. Her şeyimiz aslından kopmuş, tahrip olmuş tamiratta imkansız.Hac hem mali hem bedeni bir ibadettir.

Helal mal ve para ile ibadet yapmak esastır Haram para, mal ile ibadet yapmak sidikle abdest almak gibidir. konu çok geniş, özetle her kes görevini yapsın Görevli Din görevlisi laik sistemde fanatik Siyasetçilik yapacaksa Cübbesini çıkarsın siyaset sahnesinde oynasın. Siyasetçide siyasetini yapsın dini, Din değerlerini siyasetine alet etmesin.

İmamlık kutsal bir görevdir bu kutsal göreve kimsenin leke sürmesine, itibarını rencide etmesine hakkı yoktur. Hac İslam kongresidir. İslam ülkelerinin sorunları dile getirilir. Çözüm yolları aranır Aynel yakin görmüşüm arafatta bile siyasi nutuklar atılıyor. Irkçı söylemler yeri göğü inletiyor. Ümmet anlayışı dinamitleniyor.

İslam Fıkhına göre rabbim Hac yapmayı cümlemize nasip etsin. Kurbana gelince sosyal medyada şehir afişlerinde en çok göze çarpan şey; Kurban paylaşmaktır. Kurban Allah'a ya kınlaşmadır. ifadeleri yer alıyor sözler doğru iş çığırından çıkmış hiç bir fiyat bir birine uymuyor. Kurban kapmak için Cennet vaat ediliyor. Garantörlük veriliyor. Dinle alay eden bazı büyük marketler bile, kurban hisse bedeli reklamını yapıyor.

Ey gözü doymazlar!  mazlum halkı sömürmekten elinizi çekin hiç mi iyi olanları yok iyi kötü karışmış ayırt edilemiyor. Dinimize göre en sahih kurban kesme, kurban kime vacipse O, kurbanı bizzat kendisinin kesmesi fakire kendisinin dağıtmasıdır. Hepsi bu kadar Dini neden ucuza satı yorsunuz.

Hanefi mezhebine göre Kurban kesmek vaciptir. Şafiilerde ise sünnettir. "Kurban kesecek kadar parası olupta Kurban kesmeyen Mescidime gelmesin diye nebevi ikaz var." İbni mace Ahmet ibni hambel Müsned 11/321Kev ser süresinde "Namaz kıl,Kurban kes" Emri var. Ehli Sünnet ulemasına göre Zekatta nasıl ki, nisap şart ise Kurbanda da şarttır. Borcu olmayan 81gr. Altın Değerinde parası olan zengin sayılır. Kurban kesmesi vaciptir. Fakir kurban keserse sadaka olur.

Asrımızda en ucuz şey Dindir Allah'tan korkanlar Dini bu hale getirmezler.Tüm ibadetlerimiz Fıkha (İslam hukukuna) göre olsun. Bu yıl Hacca gidecek hacilerin en büyük şikayeti Hac bedelinin çok pahalı olmasınadır. Diyanet hastalıktan, yaştan dolayı bir kısım paramızı bankada bekletti hicmi payımıza düşen yok serze nişi var.islam bir bütündür emirle rine uyulur,yasaklarından da kaçınır.
Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.