banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Yüzdelik Farkların Ödenmesi İçin Sendika Kuruma Yazı yazdı

Kocaeli Belediye-İş Sendikası başkanı Osman Şar imzasıyla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında da sürekli işçi kadrolarında çalışan üyelerine kadroya geçirilmeden önce aldıkları asgari ücretin yüzde 22'sinin ocak 2019'da beri kesilen paralarının geri ödenmesi için Kocaeli Valiliğine Resmi yazıyla başvuruda bulundu.

Mahkeme tarafından verilen örnek kararı dilekçenin ekinde gönderen Belediye İş Sendikası, hatalı uygulamanın düzeltilmesini, 01.01.2019 tarihinden itibaren eksik ödenen miktarların hesaplanarak işçilerin banka hesaplarına yatırılması, bundan sonraki aylık ücretlerin de belirtilen şekilde eksiksiz olarak ödenmesinigerektiğini belirttiler.

İŞTE BAŞVURU DİLEKÇESİ:

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI Ankara Karayolu Cad. No:129 41040 İzmit/KOCAELİ
KONU

KONU : 696 Sayılı KHK Hükümleri gereğince kadroya geçiş işlemleri yapılan üyemiz işçilerin geçiş aşamasındaki ücretlerin yasa ve usul hükümlerine göre değerlendirilerek mağduriyetlerinin onlenmesi istemidir.
Bilindigi üzere 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname 24.12.2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Kanun hükmünde kararnamenin bir kısım maddeleri yayımı tarihinde, bir Kısım maddeleri ise 02.01.2018 tarihinde yürülüğe girmiştir 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127.maddesi gereğince 375 Sami Kanun Hükmündeki kararnameye Geçici 20,29 ve 25. maddeler eklenmiştir.
696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında da sürekli işçi kadrolarına geçirilen üyemiz işçiler mevcuttur.
Bilindiği üzere, Kurumunuz ile çalışan işçiler arasında 02.04.2018 işe başlama tarihli belirsiz süreli iş sözleşmeleri düzenlenmiş ve bu sözleşmelerin 9. maddesinde ücret konusu düzenlenmiştir.
Sözleşmelerin 9.maddesi gereğince işçilere yapılacak aylık ücret ödemelerinde asgari ücretin % 22 fazlası üzerinden ödeme yapılması gerekirken 01.01.2019 tarihinden itibaren bu kurala uyulmamıştır. Bu tarihten itibaren işçilerin ücreti eksik Ödenmektedir.
01.01.2019 tarihinde işçilerin aylık ücretleri asgarinin 01.01.2019 tarihinde geçerli olan (artışlı) asgari ücret baz alınarak ve bu miktar üzerine % 22 oranında zam uygulanarak ödeme yapılması gerekirken bu uygulama yapılmayarak eksik ücret ödenmiştir. Bahsi geçen eksik ödeme halen devam etmektedir.
Asgari ücretin yüzde fazlası kuralina gore odeme yapılması gereken ancak bu kurala uymayan işyerleri ile ilgili açılan alacak davaları sonuçlanmaya başlamıştır. Mahkemeler tarafından bu konuda verilen kararlardan bir adet gerekçeli karar ekte sunulmuştur.
Acikladiğimiz nedenlerle kurumunuz iscileri ile ilgili hatali uygulamanın düzeltilmesini, 01.01.2019 tarihinden itibaren eksik ödenen miktarların hesaplanarak işçilerin banka hesaplarına yatırılması, bundan sonraki aylık ücretlerin de belirtilen şekilde eksiksiz olarak ödenmesini talep ederiz. Saygılarımızla

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.