banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Vali Viranşehir Suruç Şanlıurfaspor

Yaz saat uygulamasıyla ilgili flaş karar!

BALİKLİGOL.COM - Gün ışığından yararlanma ve daha fazla enerji tasarrufu sağlamak için Resmi Gazete'de yayınlanarak 16 Mart tarihli Bakanlar Kurulu kararı sonrasında 27 Mart Pazar 03.00’te itibaren ileri alınan saatler bundan böyle geri alınmayacak ve yıl boyu uygulanacak.

Aynı tarihli Bakanlar kurulu kararıyla yıl yaz saati uygulaması 30 Ekim Pazar günü sona erecek ve saatler 04.00'ten itibaren 1 saat geri alınacaktı. ancak Enerji ve Tabi Kaynakları bakanlığının 6/9/2016 tarihli yazısı uzerine Bakanlar kurulunca 7/9/2016 tarihli kararıyla iptal edildi.





Tüm türkiyede mesaji değişiklerini de beraberinde getiren ve günlerce uygulamada vatandaşlar arasında sıkınıtıya neden olan saatleri iler-geri alma uygulaması Bakanlar kurulu kararıyla iptal edilerek yıl boyu yaz saati uygulaması hakkındaki yönetmelik resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınlanarak yürülüğe konuldu.

resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan karaname ile "30 ekim pazar günü saat 4:00'ten itibaren bir saat geri alınması" ibaresi yürürlükten kaldırıldı.
Kaynak: www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.