banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Gaziantep Balıklıgöl harran mehmet ekinci

Urfa Emniyet Müdürü değişecek mi? 40 ilin müdürü değişiyor

Valiler Kararnamesi'nin yayımlanmasının ardından gözler Emniyet Müdürleri Kararnamesi'ne çevrildi. Yeni kararnamede Paralel yapı operasyonlarında pasif kalan bazı isimlerin de kızağa çekileceği kaydedilirken, Paralel yapıyla müadelede sembol isim haline helen Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı'da yeni kararname ile yerinin değişip değişmeyeceği netli kazanacak.

Uzun süredir beklenen, Valiler Kararnamesi'nin yayımlanmasının ardından gözler Emniyet Müdürleri Kararnamesi'ne çevrildi. Kararnamenin önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor. 40'a yakın İl Emniyet Müdürü'nün yerinin değişeceği tahmin ediliyor. Kararname ile terörle mücadele kapsamında aktif rol oynayacak isimlerin kritik bölgelere gönderilmesi öngörülüyor. İçişleri Bakanlığı, Valiler Kararnamesi'ni yayımlamasının ardından yaklaşık 6 aydır uygulamaya konulması beklenen Emniyet Müdürleri Kararnamesi'nin yakında yayımlanacağı belirtiliyor.

GENİŞ KAPSAMLI KARARNAME
Kritik bölgelerin öncelikli olacağı ifade edilen kararnamenin kapsamının geniş tutulacağı belirtiliyor. Bu kapsamda da hazırlıkları sürdürülen kararnamede 40'a yakın İl Emniyet Müdürü'nün yerlerinin değiştirilmesi bekleniyor. Düzenleme çerçevesinde İl Emniyet Müdürleri arasında da karşılıklı değişimin olabileceği ifade ediliyor. Kararnamede, terörle mücadelenin sürdüğü kritik illerde de değişiklik yapılabileceği belirtiliyor. Paralel yapı operasyonlarında pasif kalan bazı isimlerin de kızağa çekileceği kaydedilirken, kararnamenin önümüzdeki günlerde çıkması bekleniyor.

KAYNAK:YENİ ŞAFAK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.