banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

Uzmanlardan Corona Açıklaması: Bizleri Ürkütmesin!

Sağlık bakanı Fahrettin Koca'nın bir hastada pozitif sonuç çıkmasının açıklamasının ardından vatandaşlarda oluşan tedirginlik ile ilgili açıklama yapan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Gögüs Hastalıkları bölümü doktorlarından Dr.Öğr.Üys. Şerif Kurtuluş, "Corona pozitif bir hasta olması bizleri ürkütmesin. Sakin olalım!" dedi.

Her zaman olduğu gibi temizlik ve hijyene dikkat edelmeli ve  Hastaneler dahil,Toplu yaşam alanlarında zorunlu değilse bulunulmaması gerektiğini belirten Dr. Kurtuluş yaptığı açıklamda; 55-60 yaş ve üstü kişiler bir süreliğine de olsa zorunlu haller dışında evden çıkmamaları gerektiğini belirtti.

Sağlık hizmetleri bakımında iyi bir yerde olduklarını belirten Şerif Kurtulu açıklamasında şunları söyledi:
"Şanlıurfa da sağlık hizmetleri diğer şehirlerle benzerdir. Bu ve benzeri durumlar için organize haldeyiz. Bizler buradayız ve hazırız.

Dünya artık küresel bir köy ve solunumla bulaş söz konusu olduğu için biz Coronayı bekliyorduk ve sonlara doğru bizim ülkemize de geldi. Normali bu zaten

Gün birlikte hareket etme gündür. Azami iş birliği çok önemli olacaktır.

Hastanelere basit şikayetler nedeniyle gitmeyi bir süreliğine askıya almakta fayda vardır.

Şehir efsanelerine inanmayın, dedikodulara mahal vermeyin. Ticari rant elde etmeye çalışanlara ve kan emicilere fırsat vermeyelim.

Sağlık çalışanları önce çevrenizdekilere telkinde bulunun. Sakin olalım.

Şanlıurfa da ve ülkemiz genelinde grip vakaları daha ağır seyretti. Ama atlattık. Bu zor günleri de atlatacağız.

Güzel günleri hep birlikte karşılamak dileğiyle"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.