Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_sd91fdn8qrh7f6hr3949ak56n2, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Urfa’da Gastronomi Enstitüsü Açılması İçin Meclise Önerge Verildi haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Urfa’da Gastronomi Enstitüsü Açılması İçin Meclise Önerge Verildi

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER tarafından yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği soru önergesinde şunları belirtti:
Bakanlığınızın 10 ilde Gastronomi Enstitüsü kuracağı bilgisi basına yansımıştır. Yemek kültürünün dünyaca ünlendiği  “Urfa Sofraları” olarak bilinen, gastronomik zenginliğin bulunduğu kent olan Şanlıurfa’da ise enstitünün açılmayacağı söylenmektedir. Bakanlığınızın ülkenin ve dünyanın her yerine “Urfa Yemek Kültürü”nü yansıtabilmesi İçin Şanlıurfa’ya da gastronomi Enstitüsü kurulması elzemdir. 
Bu Bağlamda; 
1.Şanlıurfa’da Gastronomi Enstitüsü açılacak mıdır ? 
2.Hangi kentlerde Gastronomi Enstitüsü açılması planlanıyor ? 
3. Gastronomi Enstitüsü açılacak olan kentler hangi parametreye göre seçilmiştir ? 
4.Konu hakkında açıklama da bulunacak mısınız ? 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.