banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Urfa Düşünce Platformu, Işık Mağdurları ve Eğitim Sorunlarını Vali Erine İletti

Urfa Düşünce Platformu üyeleri, Mehmet Emin Kuş, Mustafa Pakır, Ahmet Bulut, Mustafa Ezher ve Yunus Çoban ile birlikte Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'i ziyaret ederek kuruluş amaçlarını anlattılar. Platform ilk etapta hazırladığı "Mendil satan çocuklar ve dilenciler (IŞIK MAĞDURLARI)" ve Koronavirüs pandemisi nedeniyle sekteye uğrayan "Eğitim" başlıklı iki raporu, çözüm önerisiyle birlikte vali erine sundu. 

Mendil satan çocuklar ve dilenciler (IŞIK MAĞDURLARI)

Başta Şanlıurfa merkez mahalleleri ve işlek caddeleri olmak üzere şehrin ve ülkenin vicdanını sömüren gizli bir güç veya teşkilatlanma olduğunu düşünüyoruz. Hemen hemen tüm ışıklarda konuçlanmış kadınlar ve çocuklar ellerinde mendil veya oyuncaklarla satış yapmaktadır. Birçok kazaya sebebiyet vermesi toplum vicdanını zedelemektedir. Ayrıca satış yapan çocukların sahipsiz olduğunu düşünmüyoruz. Onları takip eden ve kazançlara el koyan adamlar insanların gözü önünde çocukları ve kadınları istismar etmektedir. Adana ve Osmaniye menşeili dilencilerin mafyavari bir yapı tarafından yönetildiğini düşünüyoruz. 

Çözüm:
1) Kolluk kuvvetlerimiz ve belediye ait zabıta ekiplerimiz bunların şehre girişinden ve yayılmalarına kadar birçok alanda etkili çalışma yapmalıdır. Sıkı takibe alınıp istismara yol açanlar hakkında Türk milleti adına yüce yargıya teslim edilmelidir.
2) Gerçekten ihtiyacı olanlar tespit edilmeli ve devletin şefkatli kollarına teslim edilmelidir.
3) Kamuoyu oluşturup art niyetle kullanılan ışık mağdurlarının düştüğü durumdan kurtulması için bilinçlendirme çalışması yapılmalıdır.

Eğitim

1- Dünya’nın başına bela olmuş covid-19 nedeniyle milli eğitim bakanlığımızca bazı tedbirler alınmıştır.
Bu tedbirler içerisinde birçok sınıflar uzaktan eğitim almaktadır. Malumunuz olmuştur ki eğitimde fırsat eşitliği sekteye uğramıştır. Devlet politikası bir yana şehrin valisi ve aynı zamanda velisi olarak bu olay karşısında sizlerden doğal olarak bazı hamleler yapmanızı beklemekteyiz. Bunlar.
a) Uzaktan eğitim için her bir öğrencinin veya öğrencisi olan her evin bilgisayar veya tablete sahip 
olması ihtiyaç haline gelmiştir.
b) Her evde internet olması gerekmektedir.
Çözüm: 
a) Urfa genelinde sizin öncülüğünüzde hayırsever iş adamlarımıza çağrıda bulunarak, bilgisayarsız ev 
kalmasın kampanyası düzenlemek gerekmektedir. Bu şekilde hem şehre hem de ülkeye örnek olmuş oluruz.

b) İnternet sağlayıcı firma ile görüşüp, her öğrenciye verdikleri 10 gb internetin her yerde kullanılmadığını, bazı yerlerde alt yapı eksikliklerinin bir an önce giderilmesi, baz istasyon sayılarının ise abone sayısına hizmet vermek zorunda olduğunu hatırlatmanız gerekmektedir
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.