banner2
Öne Çıkanlar haber CHP PKK Kahramanmaraş Kurtuluş Spor Kurtuluşspor

Urfa'da Kurul Kararıyla Taziye Evlerine Düzenleme Getirildi

Şanlıurfa'da 3 Televizyon kanalının ortak canlı yayınına katılan Vali Abdullah Erin  Il Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan taziye evi kararını kamuoyuna açıkladı.

Televizyon programında soruları yanıtlayan Vali Abdullah Erin, Taziye evlerinde ayrıca çay ikramlarının da kaldırılması için gerekli düzenlemeler yapıldığını açıkladı.

İşte Vali Erin’in taziye evleri ile ilgili alınan kararlarla ilgili o açıklaması:

Toplantıların tamamı o ilgili kurumlarda görüşülen görüşülmesi gereken kanallar ve kurulları aktifleştirmek sünneti ile Urfa ile ilgili aldığımız kararların içerisinde taziye evleri ile ilgili konu aldığımız ilk kararlardan bir tanesiydi ve Aslında bu Korona sebebiyle bu taziye evi sorununa bir neşter vuralım istedik.

 Büyükşehir, ilçe belediye başkanlarımızla ve kaymakamlığımıza birlikte başlattığımız çalışma kapsamında artık taziye evlerinde halıları kaldırdı. Çünkü korona olmazsa bile birçok insanın ayakkabılarını çıkarmak suretiyle halıların üzerinde dışarıdan getirdiğini istenmeyen bakterilerin mikropların oraya taşınmasını sağladığını tespit etti.  Bu durum İslami de değil, insani de değil. Dolayısıyla bu arada taziyelerini kapatmışken içerisinde bulunan bütün halıların kaldırılmasını talimatını verdik.

Şu an il merkezi ve ilçe merkezleri bizdeki taziye evlerinin tamamından bu halılar kaldırıldı ve zemin düzenlemesi yapılması gerekenler ile ilgili belediyelerimiz sağ olsunlar büyükşehir başta olmak üzere diğer ve bu düzenlemeleri yaptılar. Yemeklerle birlikte bir de büyük sorun olan çay servislerine son verildi.  Bu virüs musibeti ortadan kalktıktan sonra taziye evleri açıldığında da çay olmayacak. Sadece belediyelerimizin taziye sahibine verecekleri 30-40 kişilik bir yemek olacak. Onun dışında bir şey olmayacak. Kurulumuzda bu ve benzeri birçok kararlar alındı. Kurulda toplum yararına olan yüzlerce karar alındı. Aynı şekilde ilçelerde de, kaymakamlarımız bu toplantıları gerçekleştirdiler gerçekleştiriyorlar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.