banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Urfa'da Çocuk Evi'nde şiddet iddiası TBMM’ye taşındı

Konu ile ilgili olarak TBMM’ye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK tarafından yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren HDP Şanlıurfa Milletvekili
Ömer Öcalan iddiaların araştırılıp araştırılmadığını sordu.
İŞTE O SORU ÖNERGESİ

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Urfa’da Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Koruma Evi’nde çocuklara sistematik işkence ve kötü muamele uygulandığı iddia edilmektedir. Aile içi şiddet ve istismar mağduru çocukların ya da ailesi olmayan çocukların kaldığı Çocuk Koruma Evi’nde kalan çocuklardan birinin durumu öğretmenine anlatması üzerine sistematik işkence ve kötü muamele ortaya çıkmıştır. Söz konusu Öğretmenin Urfa Barosu Çocuk Hakları Merkezi’ne yaptığı başvurunun ardından Urfa Barosu tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur.  İşkence ve kötü muameleye maruz kalan çocukların gece 1’den sabah 5’e kadar banyo ve tuvaletlere kilitlendiği, çocukların odalara alıp dövüldüğü, tehdit edildiği ve şiddete uğradıkları iddia edilmektedir.  Yine T. isimli personel tarafından, mülteci bir çocuğun boğazını sıkarak duvara çarptığı ve bir ‘ceza yöntemi olarak’ çocuklar gece 03.00’a kadar banyo ve tuvalete kilitlendiği ifade edilmektedir. Bununla birlikte F.Z isimli personel, 2 kardeşten küçük olan çocuğa şiddet uygulayarak başını duvara vurmuş, bunun üzerine şiddete maruz kalan çocuğun ablasının araya girmesi nedeniyle odada bulunan büyük çocukların çocuğun ablasına saldırmasını istediği ve yine yirmi çocuğun bir başka çocuğu linç etmesini teşvik etmiştir. Tüm bunlar olurken F.Z isimli personel müziğin sesini açarak, kız çocuklarının sesinin dışarı çıkmasına engellediğini iddia edilmektedir. 
Bu bağlamda:
1-    Urfa Çocuk Koruma Evi’nde çocuklara sistematik işkence ve kötü muamele uygulandığı iddiaları doğru mudur?
2-    Urfa Çocuk Koruma Evi’nde çocuklara sistematik işkence ve kötü muamele uygulandığı iddialarla ilgili herhangi bir kovuşturma ve soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa hangi aşamadadır?
3-    Urfa Çocuk Koruma Evi’nde görevli personel F.Z. ve T. isimli personel hakkında herhangi bir kovuşturma ve soruşturma açılmış veya tedbir amaçlı görevden uzaklaştırıl mıdır?
4-    Son 10 yılda Urfa’da Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Koruma Evi’nde ve diğer bağlı kurumlarda çocuklara sistematik işkence ve kötü muamele ile ilgili kaç vaka yaşanmıştır? Söz konusu vakalarla ilgili kurumlarda görevli personel ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa söz konusu soruşturmalar nasıl sonuçlanmıştır? 

Anahtar Kelimeler:
Urfa Çocuk Koruma Evi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.