banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Urfa'da 5 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak! 2021'de Faaliyete Geçiyor

ŞANLIURFA TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

   Konu ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yapan Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi yönetim kurulu başkanı Yılmaz Çinpolat, 855.000 dekar olduğunu belirterek İç yolların asfaltlanması veya kilit taşla yapılması için yetkililerden destek beklediklerini açıkladı.
    Başkan Çinpolat açıklamasında: "2012 yılında yatırıma alınmış ve Bakanlıkça yaklaşık 90.000.000 TL(Doksan Milyon TL)' lik altyapı yatırımı yapılmış olup daha eksiklerimiz varken 2017 yılı itibariyle kredilendirmemize son verilmiştir.Besi OSB'miz 533 çiftlik ve 8 tane de  sanayi tesisi yeri olarak Ülkemizin en büyük Besi OSB'sidir.
    Bölgemiz tam kapasite tam kapasite ile hizmete girdiğinde 6 ayda bir 106.000 almak üzere yılda toplam 212.000 büyük baş hayvan kesime hazır hale gelecek olup yıllık 80.000-85.000 ton karkas et piyasaya verebilir hale gelecek ve böylece ülkemizin ithalat için dışarıya giden dövizlerimiz yurt içinde kalacaktır.Bölgemiz tam kapasiteyle çalışması halinde 5.000 Kişiye iş imkanı sağlayacaktır.
    Şu an Besi OSB'de 10 tane çiftlikte hayvan bulunmakta olup inşaat aşamasında ise 35 adet çiftlik vardır.TKDK' ye ise bu yıl 80 civarında hibe kredisine başvuru yapılmıştır.112 üyemiz tahsislerini almıştır.
    Biyogaz tesisinin  31 Ekim tarihi itibariyle elektrik üretimine başlayacağını tahmin ediyoruz.  
    Üyelerimize en önemli duyurumuz; 01.01.2021 tarihine kadar tahsislerini yapmalarını aksi takdirde bu tarihten sonra bir çok haklarını kaybedeceklerini bilmelerini istiyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.