banner2
Öne Çıkanlar haber Siverek ak parti Viranşehir Sanlıurfa Haberleri

Urfalılar 3 aylar için ne dediler?

Üç aylarda bulunan mübarek gün ve gecelerin birer kurtuluş reçetesi olduğunu söyleyen Şanlıurfalılar, üç ayların yaşanan çatışmaların sona ermesine vesile olmasını temenni etti.


Üç ayları ve bu zaman diliminde bulunan mübarek gün ve geceleri Şanlıurfalılara sorduk. Üç aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla İLKHA'ya konuşan Şanlıurfalılar, üç aylar ve içerinde barındırdığı mübarek gün ve gecelerin yaşanan çatışmaların sona ermesine vesile olmasını temenni etti.

Bu mübarek aylarda, birlik ve beraberliğin daim olmasını temenni eden Mehmet Kerem, “Ramazan’a yaklaşıyoruz hamt olsun. 3 aylar Mübarek aylardır. Bunların hakkından gelip ibadetlerimizi yaparız inşallah. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. 3 aylar Recep, Şaban ve Ramazan Aylarıdır. Bu mübarek aylarda da önemli günler vardır. Recep ayında Regaip kandili var, Ramazan ayında kadir gecesi var.” dedi.

Üç aylar denilince akla ilk gelen Ramazan ayı olduğunu dile getiren İsmail Küçükoğlu, “Üç aylar denilince aklımıza Ramazan’ın başlangıcı geliyor. Birbirlerine karşı saygı, sevgi ve muhabbet geliyor. Ayrıca üç aylar denilince fakir ve fukaranın bayramı olduğu akıllara gelir. Yardımlaşma ve dayanışma akla gelir. Ama eski yıllardaki üç aylar ile şimdiki üç aylar arasından fark var. Daha önce üç aylar denildiğinde ilk akla gelen yardımlaşmaydı. Ama şimdi kimse yardım etmiyor. Fakirleri doyurma gibi bir dertleri yok. Belki de herkesin yükü ağır olduğu için kendi kendilerini düşünüyor. “ ifadelerini kullandı.

Bu aylarda tüm İslam âlemine dualar edilmesi gerektiğini belirten bir esnaf, “Allah, üç aylar hürmetine tüm Müslümanlara huzur ve sükûnet nasip etsin. Üç aylarda en makbul geceler, Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Peygamber efendimizin hadisi olan ‘Allah’ım Recep ve Şaban ayını mübarek kıl, bizi Ramazan’a ulaştır’ duasını biz de tekrar ediyoruz. Bu aylarda kendimize ve tüm Müslüman âlemine dualar etmeliyiz. Allah bu üç ayları ve geceleri hakkımızda hayırlı kılsın ve bizleri bu gaflet uykusundan uyandırsın.  Bu aylarda sadece dualar etmek, ibadet etmek değil de bu ibadetleri tüm hayatımıza, yaşantımıza yaymamız gerekiyor.” diye konuştu.

“Üç aylar hürmetine inşallah kargaşa sona erer”

Üç aylar hürmetine yaşanan çatışmaların sona ermesini temenni eden Mehmet Emin Gülaçar, ise şöyle konuştu:  “Recep ayında iki özel gece bulunur. Bunlar Regaip ve Mevlit kandilleridir. ‘Peygamber Efendimiz Recep Allah’ın, Şaban benim, Ramazan ayı ise ümmetimin ayıdır’ buyuruyor.  Bu aylar çok özel aylardır. Kişi Recep ayının ilk günü, 15’inci günü ve son günü oruçlu geçirdiği zaman bir yıl oruçlu geçirilmiş gibi olur.  Üç aylara girildiği zaman Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutmanın sevapları çok büyüktür. Üç aylar hürmetine inşallah kargaşa sona erer.”

Bu ayların birer kurtuluş reçetesi olduğunu söyleyen Mehmet Fethi Göktepe ise mübarek üç ayların hayırlara vesile olmasını temenni etti. (Ramazan Casuk/Mustafa Gül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.