banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Türkmen, Şiddet olayları bölgeyi olumsuz etkiliyor



Bölgeden yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberler Odası (ŞURO) Başkanı Mehmet Kamil Türkmen, yaşanan şiddet olaylarının bölgeyi ekonomik açıdan olumsuz etkilediğini söyledi.

Birçok turistin rezervasyonunu iptal ettiğine dikkat çeken Türkmen, şiddet olaylarının bir an önce son bulması için herkesin elinden geleni yapması gerektiği söyledi.

Suruç’taki patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Türkmen, Suruç’ta patlayan bombanın Şanlıurfa’nın huzuruna yönelik olduğunu söyledi.

“Olayı yaptıranlar ortaya çıkarılmalıdır”

Olayı yaptıranların ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Türkmen, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapılan saldırının sorumlularını biran önce yakalayıp bunların köklerine inmesi gerekir. Kimin yaptığı önemli değil önemli olan yaptıranların biran önce yakalanmasıdır. Kamuoyunun rahatlaması için faillerin bulunması gerekir. Eğer failler bulunursa bölgede rahatlayacaktır. İnsanlar şuan endişe içerisinde bu da bizleri rahatsız ediyor.” şeklinde konuştu.

Halk bu oyuna gelmemelidir

Bölgede yaşanan şiddet olaylarının ekonomik açıdan bölgeyi olumsuz etkilediğini belirten ŞURO, şiddet olaylarının bir an önce son bulması için herkesin elinden geleni yapması gerektiği söyledi.

Yaşanan şiddet olaylarının bölgeyi olumsuz etkilediğine dikkat çeken Türkmen, “Olayın bölgeye çok olumsuz etkileri olmuştur. Kobani bahaneli olaylarının hemen ardından yaşandığı gibi… Bu olayın da Kobane olayından farkı kalmamıştır. İnsanlar güvenli yere gelirler. Gaziantep’te bomba patladı, Hatay’da patladı, Diyarbakır’da patladı, Şanlıurfa’da patladı. Bu patlamalar yarın Mardin’e, Adıyaman’a, Van’a olabilir.

Bu patlamalar ile bizi patlamalara alıştırmak istiyorlar. Tepki ölçen bir gücün, tepki ölçer gibi plan yaptığına inanıyorum. Geçmişte Türk-Kürd, Alevi- Sünni, Sağ-Sol ile kardeşi kardeşe düşüren zihniyet bugün farklı bir oyun ile ortaya çıkmış durumda. Tekrardan söylüyorum bu oyuna gelmememiz gerekir.” şeklinde konuştu.

Birçok turist rezervasyonu olduğu halde gelmiyor

Bölgede yaşanan şiddet olaylarından dolayı geçen yıl turizmciler olarak hedefledikleri bir milyon turist sayısına ulaşamadıklarını ifade eden Türkmen, konuşmasına şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıl hedef bir milyon turistti. Maalesef bunu gerçekleştiremedik. Şu an rezervasyonu olup da yine de gelmeyenler var. Burada olan arkadaşlarını arıyorlar Urfa’da olduklarını öğrendiklerinde oradan ayrıl diyorlar. O yüzden insanlar buradan gidiyorlar.” diye konuştu.

Bölge Kobani bahaneli olaylarda 180 milyar TL zarar etti

6-7 Ekim olayları nedeniyle 2 bin turizm turunun iptal edildiğini hatırlatan Türkmen, “Her bir turda 40 kişi bulunuyor. Bunu iki binle çarptığınızda şaşırtıcı bir sayı çıkıyor karşımıza. Bu kişilerden her biri 300 TL bıraksa yaklaşık olarak 180 milyar TL eder. Bu durum sadece Şanlıurfa’yı değil bölgeyi de ciddi bir şekilde etkiliyor.” ifadelerini kullandı.  (Osman Gülebak- Mustafa Bikeç - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.