banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Haberleri Urfa Haber ak parti Siverek

Türkiye turuna çıkan elektrikli otomobil Bingöl'e geldi.

İstanbul üniversitesi mühendislik fakültesi öğrencileri, yaptıkları elektrikli otomobilin testi için Türkiye turu kapsamında Bingöl’e uğradı.

Elektrikli aracın tasarımcılarından Ertunç Gürgül ürettikleri elektrikli araç hakkında İlke Haber Ajansına  (İLKHA)  konuştu.

 

Araç 450 kilogram ağırlığında ve saatte 120 kilometre hıza ulaşıyor

Gürgül  elektrikli araç hakkında bilgi verirken “Araç İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından tasarlandı. Ekipte Makine mühendisleri, elektrik elektronik mühendisleri ve meteorolojik malzeme mühendisleri çoğunlukla yer aldı.. Aracımız 450 kilogram ağırlığında ve saatte 120 kilometre hıza ulaşıyor. Şuan biz Türkiye testini yapıyoruz. İstanbul’dan Ankara’ya oradan da Samsun’a geçtik. Daha sonra Trabzon iline oradan Erzurum’a, oradan da Bingöl’ e geldik. Buradan da Diyarbakır’a geçeceğiz. Daha sonra Kayseri ve  Antalya’ya, oradan da Ege bölgesine doğru  yolumuza devam ederek, Türkiye turuna devam etmiş oluruz.”diye konuştu..

“İstanbul’dan Ankara’ya 12 TL ‘lik bir elektrik tüketimi oluyor”

Elektrikle çalışan aracın çok verimli olduğunu belirten Tasarımcı Gürgül, “ Aracımız, içinde barındırdığı elektrik enerjisinin çoğunu kullanıyor. Örnek verecek olursak, İstanbul’dan Ankara’ya 12 TL ‘lik bir elektrik  tüktiyor. Evde veya sanayide bir şekilde pilleri şarj ettikten sonra bu  şarjlı pillerle aracımız,  500 kilometre yol alabiliyor.” ifadelerini kullandı.

 

“Amacımızın testini yapmak, daha sonra seri imalata geçmeyi planlıyoruz”

Gürgül, aracın özeliklerine değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aracımızın ön koltuklarında iki kişi oturabilir. Arka koltuklarda ise 2 çocuk oturabilir. Şu anda o şekilde planlandı. Şimdilik amacımız test yapmak, bir şeyler öğrenmek, öğrendiklerimizi test ederekten geliştirmek ve daha sonra  da seri imalat ve yatırımcıyla seri imalata geçmeyi planlıyoruz.”


“Çevre kirliği, gürültü ve maliyet açısından çok avantajlı bir araçtır”

Mühendislik kadrosu olarak yeterli bir sayılarının olduğunu belirten Gürgül, “Bu şekil çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye de gelecekte elektrikli araçlar olacaktır. Tüm dünya buraya doğru gidiyor. Hem çevre kirliği açısından ve hem de gürültü açısından ve ayrıca maliyet açısından çok avantajlı bir araçtır.” şeklinde konuştu.   (Nihat kanat-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.