banner2
Öne Çıkanlar haber Siverek ak parti Viranşehir Sanlıurfa Haberleri

Türkiye Sonuna Kadar Mazlum Suriyelilerin Yanındadır

Hayata Destek Derneği’nin AAR Japan ve Açık Toplum Vakfı işbirliğiyle yürütülen ve kamp dışında yaşayan Suriyeli misafirlerle Şanlıurfalı vatandaşların hizmet alabileceği toplum merkezi, Hayata Destek Evi açıldı.

Süleymaniye’de hizmet verecek olan “Hayata Destek Evi’nin açılışına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AAR Genel Sekreteri Yoshiteru Horie ve Hayata Destek Derneği Genel Direktörü Sema Genel katıldı.

Başlıca hedefi, Şanlıurfa’da kamp dışında yaşayan Suriyeli misafirlerin sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlere yönlendirmeyi hedefleyen Hayata Destek Evi Projesi, aynı zamanda psiko-sosyal ve eğitsel aktivitelerle krizden etkilenmiş çocuk ve yetişkinlere kendilerini güvende hissedebilecekleri bir ortam sağlayarak Şanlıurfalı vatandaşlarla Suriyeli misafirlerin bir araya geldiği, birbirlerini tanıyarak ortak paylaşımlarda bulunabildikleri bir yer olarak planlanıyor.
Açılış programında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Suriye’nin 3 yıldır uluslararası bir sorun olduğunu, ancak en çok da Türkiye’nin sorunu haline gelmeye başladığını ifade ederek, “Şu anda Suriyeli kardeşlerimize Türkiye Cumhuriyeti’nin harcadığı bütçe 1,5 milyar Amerikan dolarını geçti. Farklı ülkelerden ‘Suriyelilere destek ve yardım edeceğiz’ diyen çok kişi oldu, ama çok net bir şekilde çağdaş dünya; Suriye’ye insani yardım da bile bulunmadı, Batılı Ülke Büyükelçilerine de bunu beyan ettik. Bugün Japon dostlarımız, somut gerçek bir yardıma imza atıyorlar bunu benimsediğimi belirtmek istiyorum. Dünyanın bir ucundan gelen bir yardım söz konusu. Bunun altını çiziyorum. Bütün Suriyeli ve vatandaşlarımız adına Japon hükümetine ve Japon Büyükelçi’sine teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“Suriyeli kardeşlerim unutmamalıdır ki Türkiye sonuna kadar mazlum Suriyelilerin yanındadır, Türkiye halkı mazlum Suriyeli vatandaşlarla ekmeğini suyunu paylaşmaya devam edecektir” Başkan Güvenç, “İl olarak valimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla yaraları sarmaya çabalıyor ve bunun için programlar geliştiriyoruz. Son günlerde Suriyeli kanaat önderleriyle yapmış olduğumuz toplantıda daha çok mahallelerdeki Suriyeli kardeşlerimizin sorunlarını tespit etmeye ve organize bir şekilde çözmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Japonya Büyükelçi’si Yutaka Yokoi, Suriye’de yaşanan olayların ardından bu gün itibariyle 1 milyon 300 bini aşkın Suriyeli’nin Türkiye’de bulunduğunu belirterek, “Türkiye Hükümeti bu zor durumu en iyi şekilde ele almakta ve elinden gelenin en iyisini yapmaktadır. Türkiye Hükümeti’nin bu çabalarını büyük bir saygı ve takdirle izliyorum. Suriyeli mültecilerin Türkiye’de birçok sorunla karşılaştıklarını ve yeni bir hayata uyum sağlamak durumunda kalacaklarını tahmin ediyorum. Bu Toplum Merkezi’nin Suriyelilere gereksinim duyacakları bilgiler erişim ve ihtiyaç duyacakları becerilerini geliştirme olanağı sağlayarak büyük bir hizmet sunacağına eminim” dedi.

Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoi, konuşmasının sonunda Suriyeli’lerin korunması ve desteklenmesi adına ortaya koydukları büyük gayretlerden ötürü Türk Yetkililere teşekkürlerini illeti.

Konuşmaların ardından Hayata Destek Evi’nde eğitim alan Suriyeli Çocuklar Korosu şarkılarını seslendirdi.

Öte yandan Suriyelilere destek vermek amacıyla Şanlıurfa Şubesi’ni açan Hayata Destek Derneği, Türkiye ve çevre ülkelerde meydana gelen afetlere müdahale edebilecek ve acil durum operasyonlarında profesyonel olarak görev alabilecek kişileri bir araya getirdiği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.