banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

ATATÜRK İÇİN ŞANLIURFA’DA ANMA PROGRAMI

Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak Şehitlik Çamlık Anıtına çelenkler sunuldu. Şanlıurfa Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerini Vali Vekili Oğuz Şenlik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi sundu.

Çelenk sunumunun ardındansa saatler 09.05’i gösterirken Ulu Önder Atatürk anısına iki dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Sirenlerin çalmasıyla devam eden saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunarak bayrağın yarıya çekilmesiyle Şehitlik Çamlık Anıtındaki tören sona erdi.

Atatürk’ü Anma etkinlikleri, Çeaş Şanlıurfa Anadolu Lisesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programla devam etti. Programda günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunması ve konuşmaların yapılmasının yanı sıra; Atatürk’ün askeri kişiliği ve yaşam öyküsünün anlatılması da yer aldı.

Çeaş Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen Mavi Aydınlık adlı oratoryo ise salondaki izleyicilerden büyük beğeni aldı. Program; Atatürk’ün Sevdiği Türküler, Atatürk’e Mektup ve Mustafa Kemal’in Çocukları adlı gösterilerin sergilenmesinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.