banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

'Televizyon izlerken, hayatımızdan çalınanları hesap etmeliyiz'

Diyarbakır Kayapınar İlçe Müftüsü Sırrı Şık, son zamanlarda yayınlanan birçok dizi ve filmin toplumun ahlaki değerleriyle uyuşmadığını vurgulayarak zinaya götüren yolların dizi ve filmler vasıtasıyla masumlaştırılmaya çalışıldığına işaret etti.

Kitle iletişim araçlarının yaygınlaşması ve sanayinin gelişmesiyle toplumların da bu gelişmelere göre yönlendirildiğini belirten Şık, bu gelişmelerin beraberinde getirdiği sıkıntıların olduğunu bildirerek, medyanın Müslümanlar için zararlı etkilerine değindi.

Medyayı ellerinde bulunduranların toplum içinde manevi tahribatlara sebebiyet verecek anlayışlar sergilediğinin altını çizen Şık, “Bu tahribatların bir kısmı haber kanalları vasıtasıyla enjekte edilirken, bir kısmı da yapılan programlar ve sinemalar ile enjekte ediliyor. Bir Müslüman olarak bu tür diziler karşısında almamız gereken tavır nedir? Bu soruyu kendimize sormalıyız.”dedi.

‘Kendinizi yalanlardan kurulmuş bir hayal dünyası olan sanal dünyaya kurban etmeyin’

Annenin kendisine göre dizisi, babanın kendisine göre dizisi ve çocuğun da kendisine göre dizisi olduğuna dikkat çeken Şık, dizilerin izleyicilerini karşısına dizdiğini ve her izleyicinin kendini kaptırmak suretiyle kaybettiğini dile getirerek bu durumun birçok soruna kapı araladığını kaydetti.

Şık, “Rabbimiz dünyada cenneti kazanıp dünyada ömründen istifade etsin diye bu zaman dilimini nimet olarak insana vermiştir. Allah’ın vermiş olduğu bu zaman dilimi karşısında cenneti satın alabilecek bir fırsatı kaçırmışsanız, kendinizi adeta yalanlardan kurulmuş bir hayal dünyası olan sanal dünyaya kurban etmişsiniz demektir. Çünkü bazen üzülürsünüz, bazen sevinirsiniz. Bütün bunların hepsi izlemiş olduğunuz bir dizi veya filmden kaynaklanıyor. Ömrünüzü diziye vermiş oluyoruz. Bu zaman açısından olan sıkıntıdır.” diye konuştu.

‘Televizyondaki dizileri izlerken, hayatımızdan neyi çaldığını da hesap etmeliyiz’

Yayınlanan birçok dizi ve filmin zaman içerisinde adım adım tahribata yol açtığına ifade eden Şık, hassasiyetlerin törpülenmesi için atılan adımların önüne geçebilmek için takva melekesinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Müslümanların yaşam biçimine ters düşen davranışların dizi ve filmler yoluyla enjekte edilerek adım adım ahlaksızlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Şık daha sonra, “Adım adım ve sindire sindire gerçekleştirildiği için bir zamanlar tepki verirken ondan sonraki zamanlarda artık benimsemeye başlıyoruz. Biz bunu farketmiyoruz bile.Televizyonda yayınlanan dizi ve filmleri izlerken, hayatımızdan neyi çaldığını da hesap etmeliyiz. Maalesef hiçbir toplumun ve hiçbir Müslümanın kabul etmediği bir takım ilişkilerinortaya konulduğudizi ve filmler yayınlanarak gayet masum ve zararsız bir kılıfa sokuluyor. Bilinçaltına bu zararlı anlayış yerleştirilmeye çalışılıyor. Bu uygulama genç kız ve erkek kardeşlerimizin zihinlerini kirletiyor.” şeklinde konuştu.

Şık, “Zina ve zinaya götüren bütün yollar, dinimizde haram olmasına rağmen, bu yollar diziler ile meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Diziler ile bu şekilde insanlar yönlendiriliyor. İşin masumiyetini sıradan bir dizi diyerek sıradanlaştırmamalıyız.” dedi.  (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.