banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

Aşiretler, Urfa'nın kurtuluş programına tepkililer-sacoya şehri terk etmesi namesini kim götürdü?

11 Nisan 1920 yılında Şanlıurfa'nın Fransızların işgalinden kurtuluşunun 96. yılı 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle kutlandı. ama bu etkinliklere Mersav aşireti, Badıllı aşireti ve izol aşireti tepki gösterdi. peki, neden tepki gösterdiler?

Şanlıurfa Kurtuluş etkinliklerinde, Zaferi sadece 12'lere mal edilmeye çalışılması tepki gösteren aşiretler, izollu bozan ağa ve çeteleri ne oldu? badıllı sait beğ ve çetelerinden neden bahsedilmiyor?  sacoya şehri terk etmesi namesini götüren mersavi Osman zade cuma efendiden neden bahseilmiyor? diye tepki gösterdiler.

"Sacoya, şehri terk etmesi için nameyi götüren mersavi Osman zade cuma efendidir"
Konuyla ilgili açıklama yapan Mersavi Aşireti Mensubu, ŞUTİM YENİ HAL PAZARI'da dernek başkanı ve işadamı Faruk Akbaş şunları söyledi:  "11 Nisan'ımız Bayram'ımız kutlu olsun. kutlu olsun ama Mersav aşireti, Badıllı aşireti, izol aşireti gibi Urfa'nın büyük aşiretlerinin, mücadelede adlarının zikredilmemiş olması bizi üzmüştür. Sanki bunlar mücadelede geri durmuş havası estirilmiş, Zafer sadece 12'lere mal edilmiştir. 12'lerin kim oldukları ise ihtilaflıdır. sacoya, şehri terk etmesi için nameyi götüren mersavi Osman zade cuma efendidir. kaçış güzergahlarının mersavi bölgesi olması hesabıyla kaçanların tamamını kılıçtan geçiren mersav aşiretidir. izollu bozan ağa ve çetelerinin, badıllı sait beğ ve çetelerinin ne kahramanlıklar gösterdiklerinin tarihçiler tarafından araştırılıp gerçek bilgilerin halkla paylaşılması gerekir."

Kaynak: www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.