Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_v4jtt0uc3fkaalu0gkshfrhvj4, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Doğu ve Güneydoğu'da misyonerlik faaliyetleri son sürat haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Doğu ve Güneydoğu'da misyonerlik faaliyetleri son sürat

Son günlerde özellikle Şanlıurfa ve ilçelerinde gündeme gelen misyonerlik faaliyetlerinin Türkiye Kürdistan’ının tüm illerinde artması dikkat çekiyor.

Şanlıurfa ve çevresinde, özellikle esnafı gezerek İncil ve Hristiyanlık propagandası yapılan broşürleri dağıtan misyonerlerin, aynı yoğunluktaki çalışmalarını Batman’da da yaptıkları ortaya çıktı.

Bölge illerinin birçoğunda görünen ve Güney Koreli oldukları belirtilen misyonerler, Batman’da esnafı gezerek bedava ‘Rabbimiz İsa Mesih’in Yaşam Sözü’ adlı kitabı dağıtıyor.

Genç kız ve erkeklerden oluşan ve gruplar halinde gezen misyonerlerin arasında iyi Türkçe bilenlerin olması da dikkat çekiyor. Esnafa, yoldan geçen yayalara, Hristiyanlık propagandası işleyen kitap ve broşür dağıtan misyonerlerin, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı, çatışmaların yaşandığı ve bölge halkının dahi göç ettiği bir dönemde misyonerlik faaliyetlerini artırması kamuoyunun dikkatini çekiyor.

Batman’da gruplar halinde gezinen misyonerlerin ‘Rabbimiz İsa Mesih’in Yaşam Sözü’ adlı kitabı dağıtmasına ise halk tepki gösteriyor. Kitabın içeriğinde İsa’nın tanrı ve diğer insanları da onun oğulları olarak gösterilmesine ve bu kitapların dağıtılmasına tepki gösteren Batmanlılar, kimsenin yapılan propagandalara alet olmamasını istediler.

Misyonerlerin işyerine gelerek kendisine ‘Rabbimiz İsa Mesih’in Yaşam Sözü’ adlı kitabı bedava verdiğini belirten esnaf Lokman Gültekin, “Bugün öğle saatlerinde gruplar halinde bazı yabancılar geziyordu. Daha sonra 2’si kadın olmak üzere 3 Uzakdoğulu yabancı dükkânıma geldi. Benimle bir süre konuştular fakat ben hiçbir şey onlardan anlamadım. Daha sonra tam çıkacakları esnada bana ‘Rabbimiz İsa Mesih’in Yaşam Sözü’ adlı kitabını verdiler, fakat ben almak istemedim. Almam için ısrar ettiler ve bende almak zorunda kaldım. Bana bedava böylesi bir kitap vermelerine bir anlam veremedim.” dedi.

Gültekin, daha sonra kitabın içeriğine baktığında Hristiyanlık propagandasının yapıldığını ve Hz. İsa hakkında sapkın görüşlere yer verildiğini gördüğünü söyledi.

Müslüman halkın misyonerlere karşı dikkatli olmasını ifade eden Gültekin, kendi şehirlerinde böylesi çalışmaların yapılamasının farklı amaçlar güttüğüne dikkat çekti.

Tabi misyonerlik çalışması sadece Batman’la sınırlı değil. Mardin’in Midyat ilçesinde bulunan ve Suriyeli, Iraklı mültecilerin kaldıkları çadır kentte de bu faaliyetlerin yapıldığı görüldü.

Milletvekillerinin, gazetecilerin dahi girmekte zorlandığı çadır kentlere Koreli misyonerlerin hangi kimlik ve izinle girip Hristiyanlık propagandası yaptığı merak ediliyor. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.