banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

14 Gündür Sokağa Çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ta bilanço: 104 ölü

Şırnak'ta 14 Mart'tan bu yana süren operasyonlarda toplam 104 PKK'linin öldürüldüğü ve operasyonun yüzde 25 oranında tamamlandığı belirtildi.


Şırnak il merkezinde 14 Mart'tan bu güne devam eden ve operasyonların 14 günlük bilançosunda 104 PKK'linin öldürüldüğü belirtildi.

PKK’lilerin açtığı çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılmasına yönelik devam eden operasyonlar, Yeni, Bahçelievler, Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde yoğunlaştı.

Kolluk güçleri ile PKK'liler arasında zaman zaman sıcak temas sağlanırken, son 24 saatte 16 PKK'linin öldürüldüğü toplam sayının da 104'e yükseldiği öğrenildi.

60 barikat kaldırıldı 12 çukur kapatıldı

Asker ve polisler tarafından sürdürülen operasyonlarda 14 günlük süre içinde kent merkezinde bin 56 evde güvenlik araması yapılırken, 60 barikat kaldırdı, 12 çukur kapatıldı, 241 el yapımı patlayıcıyı da imha edildi. Kolluk güçleri bir yandan PKK'lilerin kaçış güzergah ve noktaları kapatırken, şehrin belirli yerlerinde açılan su kanalları ve menfezlerin ağızlarını demir çubuklarla örüyor.

Öte yandan PKK'lilerin evlerini elinden alacakları ve kendilerini canlı kalkan olarak kullanacakları korkusuyla binlerce vatandaşın evini terk ettiği kentte, Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfınca hazırlanan gıda paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.