banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Urfa Haberleri PTT 1. Lig Whatsapp nedir? Malatya Halkevi

Flaş Gelişme! İdil’de PKK’nın Ana karargahı görüntülendi

Şırnak’ın İdil ilçesinde sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırılmasıyla çatışmaların ilçeye verdiği tahribat da ortaya çıkmış oldu. Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK’liler tarafından ana karargah olarak kullanılan binanın içini görüntüledi.

Büyük tahribatların yaşandığı ilçeye giden İLKHA ekibi, yaşanan mağduriyetlerin yanı sıra çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan ve PKK’lilerce ana karargah olarak kullanılan binanın içini görüntüledi.

Lüks iki katlı olan evin birinci katında yoğun çatışmaların yaşandığı izlerden ve yıkımdan anlaşılırken PKK’lilerin evin ikinci katını ise yatakhane olarak kullandığı görüldü. Evin ikinci katındaki tüm odalar başta olmak üzere mutfağa bile yatakların serildiği görülürken evin birçok yerine mazgallar açıldığı gözlemlendi.

Karargah evde yüksek miktarda hazır kumanyalar dikkat çekerken yemek pişirmede kullanıldığı tahmin edilen bir adet mangal da bulundu.

İdil’de her gün sabah 04.30'dan akşam saat: 21.30'a kadar yasak olmazken, 21.30 ile 04.30 saatleri arasında yasak deva edecek. 16 Şubat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte başlayan operasyonlarda 121 PKK’li öldürüldü, 208 barikat kaldırıldı, 2 çukur kapatıldı, 462 el yapımı patlayıcı imha edildi. (M. Salih Keskin/Süleyman Tunç – İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.