banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Hilvan’da alternatif ürün ekti!


Hilvan’da patates ekimi yapan çiftçi Fevzi Bedlek, bölgede 2006 dan beri patates ekimi yaptıklarını ve amaçlarının bölge ekonomisine katkıda bulunup çiftçileri alternatif ürün konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirtti.

Bedlek, “Bin 700 dekar patates ekmişiz. Şubat ayında bölgede patates ekimine başlıyoruz. Haziran ayında ise ürünün hasadına başlıyoruz. Yaklaşık olarak dekar başı 4 ton verim alıyoruz.” dedi.

Bölgede firma olarak üretim yaptıklarını belirten Tarım Mühendisi Akın Ekinci, maksatlarının bölgede alternatif bir ürün oluşturmak olduğunu belirtti. Ekinci, şunları söyledi: “Patates olarak GAP bölgesi daha yeni yeni alışıyor bu ürüne. Bu bölge de genel olarak pamuk, buğday, mercimek ve biber yanı sıra alternatif bir ürün olsun istiyoruz. Diğer bölgelere göre bu bölgenin özelliği biraz daha erkenci olmasıdır.”

Ekinci, patatesin diğer ürünlere göre daha zor, zahmetli ve maliyeti yüksek bir ürün olduğunu, firmalar olarak ekim için destek verdiklerini fakat girdisi yüksek olması nedeniyle devletin de bunun üzerinde durup çiftçilere destek olması lazım gerektiğini belirtti.  (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.