banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Viranşehir Vali Şanlıurfaspor Suruç

Akçakale ilçesi Ohali mahallesi çöpten geçilmiyor


Ohali Köyü Büyükşehir yasasıyla Akçakale ilçesine bağlandı. Mahallenin çöpleri yerleşim yerlerin olduğu alana atılıyor. Toplanmayan çöpler, sokak hayvanları tarafından etrafa dağıtılıyor. Çocuklar hastalık tehlikesi ile karşı karşıya. Havaların sıcak olması pis koku çevreye saçması, mahalleyi kötü görüntü vermesi mahalle sakinler rahatsız ediyor.Vatandaşlar çöp bidonu yerleştirilmesi istiyor.
Çöp konteynırı bulunmayan Ohali mahallesinde, atılan çöp atıkları nedeniyle yerleşim alanı adeta çöplüğe döndü. Çocuklar, çöp yığınlarının arasında, oyun oynamaya çalışıyor, çöp konteynırın olmadığı için çöpleri yerlere attığını söyleyen vatandaşlar ise duruma tepki gösteriyor. Çocukların sağlıksız bir ortamda oyun oynamak zorunda kaldığını söyleyen aileler, hem çevreye çöp atanlara hem yerleşim alanında gerekli temizlik ve çalışmayı yapmayan yetkililere tepki gösteriyor.
Belediyenin duruma duyarsız kaldığını ifade eden vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi.
Büyükşehir yasasıyla mahalle statüsüne giren Ohali normal şartlarda haftanın bir günü toplatılması gereken çöpler,toplanmıyor. Çöp kokularının evlerinin içlerine kadar girdiğini belirten Vatandaşlar, “Evlerimizde bu kokudan duramıyoruz. Bu çöplerin hemen alınması lazım. Çocuklarımız için çok büyük tehlike oluşturuyor. Kapılarımızı, pencerelerimizi açamıyoruz. Çöp konteynırların mahalleye yerleştirilmesini istiyoruz" dediler.
Urfahaber24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.