banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Şanlıurfalı şehit annesi ve PKK'lı annesi el ele konuştu: BARIŞ - AŞİTİ

SÜRECE BÜYÜK DESTEK

 

GÜNEYDOĞU’DA barış rüzgarları hakim…Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Mardin’e yaptığı ziyarette, kadınlardan ‘çözüm sürecine’ destek vermelerini istedi.Erdoğan’ın bu çağrısına Şanlıurfa’dan büyük destek geldi.Olay  Gazetesi olarak, biri askerde, biri dağda çocukları ölen aileleri bir araya getirerek ellerini kenetledik ve her iki ailenin de ağzından çıkan tek kelime BARIŞ oldu…

 

BİRİ VATAN UĞRUNA, DİĞERİ DAVA UĞRUNA

 

KEMAL ve Osman henüz 20 yaşındaydılar. Biri vatanı korumak için dağa çıktı, diğeri ise davasını savunmak için... Osman dağa çıktığında 16 yaşında hayatının baharındaydı, dava uğruna çıktığı o dağ onun mezarı oldu. Kemal ise 20 yaşında vatani görevini yapmak için askere gitti. Tunceli’de çıktığı operasyonda oda şehit düştü.

 

BARIŞ VE BERABERLİK, KARDEŞLİK İSTİYORUZ

 

ASKER annesi Rabia Beyaztaş, kimse kimseye kıymasın diyor ve ekliyor:

 

“Biz barış ve beraberlik, kardeşlik istiyoruz. Dava yok, kavga yok. Kimse kimseye kıymasın, yazık günah. İnşallah Sayın Başbakanımız bu sorunu çözer. Bu konuda annelere büyük görevler düşüyor. Bizim gibi bütün anneler bir araya gelsinler barış istesinler. Yeter artık, canlar yanmasın, canlar yakılmasın. Anneler ağlamasın bu gözyaşlarımız dinsin. Biz ağladık bundan sonra ki anneler ağlamasın. Kanlar dökülmesin. Barıştan gayri hiçbir amacımız yok…”

 

Rabia Beyaztaş’ın, dağdaki gençlere bir çağrısı da var:“Gençler kandırılmasın. Dağdaki bütün gençlerimiz ailelerinin yanına dönsünler.”

 

 

GIRTLAK KANSERİ OLDU

 

ŞEHİT babası Mehmet Beyaztaş ise gırtlak kanseri… Oğlu Kemal’ın şehit haberinden sonra kansere yakalanan Baba Beyaztaş, Türkiye’de barış ortamının sağlanması için sadece dua ediyor.

 

 

GÖZÜMÜZ GELECEK OLAN BARIŞ HABERİNDE

 

PKK’LI annesi Medine Çiçek ise, her zaman barış istediklerini ifade ediyor. Biz her zaman barış istiyoruz diyen anne Çiçek, “Artık anneler ağlamasın. Şimdi benim acım ile şehit annesinin acısı aynıdır. Barıştan başka isteğimiz yok. Her zaman dua ediyoruz. Gerek bu acılı annelerin seslerini Başbakanımız duyar. Biz ağladık ama başka anneler ağlamasın. Gözümüz gelecek olan barış haberinde. Başbakanın bu sorunu çözeceğine inanıyoruz. Biz sadece Başbakanımızdan degil Abdullah Öcalan’dan da barış istiyoruz. Askerde evladımızdır, PKK’lıda evladımızdır. Benim 2 oğlum askerlik yaptı.Bir oğlumda dağa gitti.Oğlum 1997 yılında hayatını kaybetti.Mezarını bile Şanlıurfa’ya getiremedik.” şeklinde konuştu

 

 

ÖLÜM HABERİNİ GAZETELERDE ÖĞRENDİK

 

PKK’lı Osman Çiçek’in babası Mehmet Çiçek ise,oğlum 16 yaşındayken dağa gitti diyor.

 

Baba Çiçek,”Birecik’te okul okuyordu. Sonra kaydini Suruç’a getirdik. Bir gün baktık akşam eve gelmedi. Bizde dedik, arkadaşlarının yanında kalmıştır. Daha sonra birçok yeri aradık ama bulamadık. Sonra dağa gittiğini öğrendik.3 yıl sonra ise öldüğü haberi geldi. Ölüm haberini gazetelerde ögrendik.Biz hiçbir zaman kavgayı savaşı düşünmüyoruz. “ dedi

 

MÜSLÜMAN ALEMİNDE DÜŞMANLIK YAPILMAZ

 

Tek isteğimiz barıştır diyen Baba Çiçek, ekliyor: “Türkiye’nin yüzde 90’nı müslümandır…Allah (c.c) Kuran’da müjdelemiş ki;mümin ve kardeş eşittir.Biz birbirimizin kardeşiyiz.Kardeşlerimizin arasını bile barışla yapıyoruz.Allah’ta bizi ferahlığa nasip eylesin.Müslüman aleminde düşmanlık yapılmaz.Eğer sizin Allah’a imanınız varsa,aranızda olan bir sorun varsa,onu Allah (c.c) ve Resuluna götürün.Yani biz hiçbir zaman istemiyoruz annelerin ağlamasını.”

 

Salih Demir, Abdülaziz Çiftçi / Olay Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.