banner2
Öne Çıkanlar Viranşehir Siverek Suruç Sanlıurfa Haberleri Aktoprak Spor

Şanlıurfa'da resmi olmayan sonuçlara göre...

Kıyasıya bir seçim yarışının sürdüğü Şanlıurfa'da seçim sonuçları netleşmeye başladı.

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi açık ara farkla kazanırken, Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinde de en yakın rakibine fark atarak seçimlerden galip çıktı.

AK Parti, MHP'nin iddialı olduğu Harran ve Akçakale ilçelerinde de MHP'ye fark atarak seçimi kazandı.

Yılardır Bucak ailesi ve Demokrat Parti'nin kalesi olan Siverek ilçesinde de AK Parti Adayı Resul Yılmaz Demokrat Parti Adayı Eski Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ı iki katı oy alarak seçimlerin galibi oldu.

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesinde AK Parti Adayı Aslan Ali Bayık, BDP ve DP adayına fark atarak ikinci kez Hilvanda Belediye başkanlık koltuğuna oturdu.

Ceylanpınar'da ise AK Parti adayı Menderes Atilla  büyük bir sürpriz yaparak kıyasıya yarıştığı BDP'li Belediye Başkanı İsmail Arslan'dan koltuğu az bir oy farkla devraldı.

Birecik'te BPD adayı ile kıyasıya yarışan mevcut belediye başkanı AK Parti Adayı Faruk Pınarbaşı resmi olmayan sonuçlara göre ikinci kez koltuğuna oturacak.

Barış ve Domakrasi Partisinin en önemli kalelerinden olan Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde seçimleri AK Parti Adayı İbrahim Geli'e 86 oy fark atarak ikinci kez Emrullah Cin kazandı.

2009 Yerel seçimlerde AK Parti'nin aldığı tek ilçe olan Bozova ilçesinde tekrar aday gösterilen Hasan Arusoğlu, BDP Belediye Başkan Adayı Zeynel Taş'a koltuğunu kaptırdı.

Suruç ve Halfeti'de ise BDP adayları seçimi gögüslediler.

www.balikligol.com /ÖZEL HABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.