banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Şanlıurfa'daki FETÖ Operasyonunda ŞOK detaylar ortaya çıktı

Şanlıurfa'da Fethullahçı terör örgütüne (FETÖ) yönelik yapılan operasyonlarda  Ticaret Odası Başkanı (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin ve MASAK Eski Başkan Yardımcısı Mustafa Türkot’un da bulunduğu 32 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon sonrası bağış, zekat adı altında toplanan paraların nasıl pensilvanyaya aktığı belirlendi. Urfa'dan toplanan paraların ABD'ye nasıl gittiği de tek tek belirlendi. İşte detaylar...

Şanlıurfa’da FETÖ’ye yönelik operasyonda şok himmet transfer belgelerine ulaşıldı. Bağış, zekat adı altında toplanan 1.5 milyar lira, banka ve kuryeler aracılığıyla Amerika’ya gönderilmiş.

FETÖ’ye yönelik Şanlıurfa Polisi’nin düzenlediği himmet operasyonunda şok detaylar ortaya çıktı. FETÖ destekçisi işadamlarının Amerikan bankaları ve kuryelerle yaklaşık 1,5 milyar TL’lik himmet transferi gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Amerika’ya giden himmetler il kez net olarak belgelendi. Önceki gün yapılan operasyonda aralarında Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin ve MASAK Eski Başkan Yardımcısı Mustafa Türkot’un da bulunduğu 32 kişi gözaltına alınmıştı.

Yapılan araştırmalar sonucunda ilk kez FETÖ’ye destek sağlayan işadamlarının ABD’ye gönderdikleri himmet paralarının belgeleri de ortaya çıktı.

77 milyon dolarlık kanıt
FETÖ’cü Zümrüt Tekstil San. Tic. A.Ş.’nin yaklaşık 77 milyon dolarlık ABD’ye para transferi yaptığı delillendirildi. Örgütün deşifre olmamak için bankaya havale yöntemini terk edip elden kurye aracılığıyla himmet transferine başladığı kaydediliyor. Her ilin imamının paranın güzergâhını istişareyle belirlediği kaydedildi. Elde edilen tüm belgelerin maliye uzmanları tarafından yeniden inceleneceği öğrenildi.

Kayıt dışı para aklanıyordu
Baş öndüren para trafiğinin detayları şöyle “FETÖ’ye hizmet eden 10 şirket önce tespit edildi. Bu şirketlerden Zümrüt Tekstil ise örgütün merkezi konumunda. Şirketin FETÖ’ye aktarılmak üzere Şanlıurfa’daki finans alanında kullanılan kayıt dışı paraların yurtiçi ve yurtdışına gönderilerek ithalat, ihracat, ticaret yapılmış gibi gösterdiği belirlendi. Örgütün kamu içerisindeki gücünü kullanarak her türlü eylemi yaptığı da öğrenildi.

KAMUYU DA SÖMÜRDÜLER
FETÖ mensuplarının kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmeyen kamu görevlilerini başka illere atama yaptırdıkları, SGK veri tabanından sigorta bilgisi dahi silebildikleri, büyük ihaleleri istedikleri şekilde alarak kamu gelirlerinin tamamından yararlandıkları ifade ediliyor.

ÖRÜMCEK AĞI GİBİ TRAFİK
Zümrüt Tekstil’in FETÖ’ye periyodik olarak 1 miyon 500 bin TL’lik taksitlerle toplam 77 milyon gönderdiği tespit edildi. Kayıt dışı paralar yasallaştırıldıktan sonra yurtdışına havale edildi. Sadece bir bankanın ön incelemesinde 71 ayrı işlemde yurtdışındaki bankalara 781 milyon 171 bin 12 TL para çıkışı olduğu tespit edildi. 28 ayrı işlemde ise yine yurtdışı bankalarına 866 milyon 023 bin 13 TL para çıkışının olduğu diğer bir bankadan ise 155 milyon 221 bin 505 TL Euro ile ABD Doları’nın ülke dışına çıkarıldığı tespit edildi. Bu kadar para ve harekete rağmen şirketin 2011’de 1 milyon 684 bin liralık zarar beyan ettiği tespit edildi.

İl imamı da şirkete ortak
Soruşturma kapsamında Şanlıurfa’da mütevelli heyetinde bulunan şüphelilerin sabah saatlerinde toplantılar yaparak kararlar aldıkları, örgütün sağlık şirketi olan Uzmanlar Tıp-Sağlık Hizmet. Tic. Ltd. Şti.’nin sahibi olan İ.H.B.’nin ise ülke dışına kaçtığı ve mal varlıklarını elden çıkarmaya çalıştığı belirlendi.

Eğitim alanında faaliyet gösteren 8 şirketin hisse işlemlerinde değişiklikler yaptıkları, il imamı olan Osman N.K.’nın örgütün eğitim kurumlarını bünyesinde bulunduran Sema Eğitim şirketine ortak olduğu belirlendi.
Kaynak: Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.