banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon ak parti Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu

Şanlıurfa Jandarma, Öğrencilere İyi Dersler Şoför Amca dediler


    Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri arasında Türkiye genelinde uygulanmak üzere, Ağustos 2014’te iş birliği protokolüyle, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülen “ İyi Dersler Şoför Amca Projesi” ile taşımalı eğitim sisteminde okul servis araçlarından faydalanan öğrencilerin temel trafik güvenliği konularında bilgilendirilmesi maksadıyla 01-31 Mart 2018 tarihleri arasında, “Öğrenci Eğitimi”  çalışması başlatılmıştır.

    Bu proje çerçevesinde, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden trafik konusunda formatör eğitimi almış iki personel tarafından, Şanlıurfa genelinde okul servis araçları ile toplu öğrenci taşımacılığı yapılan 4.sınıf öğrencilerine yönelik trafik güvenliği eğitimi icra edilmiş ve eğitime toplam 1.783 öğrencinin katılımı sağlanmıştır. Bu kapsamda; 

-    Yayaların uyması gereken genel trafik kuralları ,

-    Öğrencilerin okul servisi ile seyahat ederken uyması gereken trafik kuralları,

-    Okul servislerine binme ve inme kuralları,

-    Bisiklet kullanırken alınacak emniyet tedbirleri ile dikkat edilmesi gereken hususlar, 

-    Çevre temizliği ve önemi, başlıklarındaki eğitim konularına yer verilmiştir.

        Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca, Şanlıurfa genelinde araç sürücüleri, yaya ve öğrenci  trafik eğitimlerine önem verilmekte ve karayolunu kullanan sürücülerin denetimleri aralıksız sürdürülmektedir.

      Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.